Syltede, hvide asparges med rejer på salatbund

Alt med asparges hører foråret til, og her er en lækker forret, med syltede, hvide asparges, serveret med store, grønlandske rejer, arrangeret på en bund af sprød salat og pyntet med dildmayo og dildkviste.

Jeg havde egentlig aldrig tænkt over, at man kunne sylte asparges, men da jeg hørte om det, måtte det prøves. Normalt er man jo næsten religiøst respektfuld overfor de nye, danske grøntsager og spiser dem kun i så ren form som muligt. Men det lød spændende, og det smagte også virkelig godt, så opskriften er værd at have i baghovedet, når man vil lave noget, der er lige en lille smule anderledes.

Jeg købte et bundt med otte, store, hvide asparges og tilpassede den klassiske opskrift på lagen til den mængde.

Til 8 store, hvide asparges skal du derfor bruge:
2 dl eddike
3 dl vand
100 g sukker
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
Fint salt til saltningen

Først skal de hvide asparges gøres i stand. Bunden skæres af, og så skal de skrælles. Der skal skrælles mere af, end man tror. Kigger du godt efter, kan du se, når du når ind til den møre del. Skræller du for lidt af dem, er de ikke til at bide igennem, så hellere lidt for meget end lidt for lidt.

Derefter skal de saltes. Drys dem med fint salt og lad dem ligge en times tid.

Skyl dem og put dem i et sylteglas. Her er det ekstra fint, hvis man har et højt, smalt glas, så de kan stå op i hel figur. Sådan et glas havde jeg ikke, men delt i to kunne de fint stå i sylteglasset.

Kog eddike, vand, sukker og krydderier sammen og hæld lagen varm over aspargesene. Lad dem trække på køl mindst natten over, før du tager af dem.

Sylter du til vinteren af overfloden fra dit aspargesbed, ville jeg nok putte lidt Atamon i lagen. Men det er en trossag, så gør, som du synes.

De syltede asparges blev brugt til den lækre forret med store, grønlandske rejer. Dertil var der en hjemmelavet dildmayo. Den opskrift finder du her.

Utroligt, at det kun er et års tid siden, jeg begyndte selv at lave mayo. Det er så uhyre simpelt, når man har en blender eller en minihakker, men alle myterne omkring skilt mayo og dyre spildte råvarer holdt mig tilbage. Nu har jeg lavet det utallige gange, og det går altid godt, så prøv bare selv.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: