Mig og algoritmerne – og hvad betyder det for dig som læser?

Der sker sære ting i cyberspace for tiden. Normalt kommer der virkelig mange besøgende på bloggen via Google søgninger. Det tal faldt til under det halve fra den ene dag til den anden. Klaps. Smæk. Halloooo? Hvor er I?

Når noget sker så pludseligt, skyldes det noget teknisk.

Jeg har efterfølgende hørt, at Google har ændret i sin algoritme, og ikke-kommercielle sider som min kommer nederst i søgeresultaterne. Derfor har jeg sat siden op på noget, der hedder Search Console, så jeg kan holde øje og få forslag fra Google til ændringer, der kan afhjælpe problemet.

For det er et problem. En side, der ikke bliver fundet af ret mange, er ikke sjov at arbejde meget på. Og jeg arbejder faktisk meget på at holde bloggen i gang og levende i en tid, hvor Instagrams rene billedbudskaber overtager mere og mere fra medier med ord.

Et billede kan sige meget og vise en stemning – men billeder med ord er nu det bedste.

Men det er mit problem og ikke dit. Det, der kan berøre dig, er de ændringer, Google har foreslået mig at lave. Google er nemlig utilfreds med mange af indlæggene med opskrifter, fordi de indeholder billeder i lav opløsning. Et billede af Lina Damgaards menukort for eksempel – eller et billede, jeg selv har lavet i PowerPoint med forklarende logoer som det fra Betty Crocker.

Jeg har i første omgang valgt ikke at slette de indlæg, Googles algoritme ikke kan lide. Hvor det ikke er gået ud over indholdet som sådan, har jeg slettet billederne. De øvrige indlæg har jeg gjort inaktive. De sover i kladdebunken.

Derfor: Hvis du leder efter en opskrift, du var sikker på fandtes her, og du ikke kan finde den, er du meget velkommen til at sende mig en mail eller en besked på Messenger. Jeg kan finde den frem igen, selvom den ikke længere kan ses i søgeresultaterne på siden.

I håbet om, at Google snart ændrer algoritmerne igen, ønsker jeg dig en

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Mig og algoritmerne – og hvad betyder det for dig som læser?”

 1. Jeg nyder som altid at læse din blog specielt om haven, naturen og bruger også dine gode madopskrifter. I må have et dejligt forår, nu kommer de lyse nætter.
  K H. din navnesøster Kaalat fra sit sommerhus😊

  Like

  1. Hej Kaalat,
   Hyggeligt at høre fra dig. I sommerhus skriver du – det er på Sjælland, ikke? Så blev det endelig slut med den corona, så I kan kommer hertil igen.
   Kh, Karen

   Like

   1. Ja i sydvestsjælland. Nu er vi blevet pensionister og er flyttet ind i vores ombyggede hyggelige sommerhus tæt på vand og skov og 1800 kvm have, det er noget vild naturgrund men jeg har da lidt blomsterbede, æble-kvæde- og kirsebærtræer. Nu får vi tid til at nyde det. Min mand er fra området så det er hans tur til at komme hjem efter næsten 40 års arbejde i Grl. Og jeg nyder det, da jeg har læst i DK i mange år og kender landet,kulturen og befolkningen. Vi nyder vores otium og skal ikke skovle sne 3x om dagen i perioder😅men tager på besøg og får besøg fra børnebørn fra Grl., så alt er godt og vi har godt liv med de bedste fra 2 lande🥰

    Like

   2. Det lyder som et skønt sted, Kalaat! Og med børn og børnebørn i Grønland holder I forbindelsen. Det er jo så forskellige landskaber, at man nok altid vil savne det ene lidt, mens man nyder det andet 🙂

    Like

 2. Hva dælen… er der nu også noget med en algoritme??? Jeg har bøvlet med Google Analytics nye version og opgraderet og indsat nye tags på mine to hjemmesider, for elleres registreres besøgende ikke, men nu må jeg så osse have tjekket det med algoritmen og hvad deraf åbenbart følger. Suk!
  Lige så smart og sjovt det digitale er, når det virker, lige så besværligt er det for os halvuvidende, når der ændres. Mere suk!
  Jeg har heldigvis gemt mange af dine indlæg som favoritter, så de bør være til at tilgå. Det er virkelig træls for sådan en som dig, der har mange opskrifter liggende. Grmpf!
  Jeg håber, du har fået det til at virke.
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Øv også har fulgt med en god stykke tid her, og nyder og læse det du skrive, har hoppet lidt til bage og flere gang tænkt, den opskrift skal prøves, men huske det kan jeg vist ikke

  Like

 4. Ja, Google er dumme, hvorfor skal de nu lave det hele om igen?
  Jeg kan også meget bedre lide billeder og (lange) tekster, der bliver stående. Hvor er det forøvrigt en fin, grøn, glasdims, du har taget et billede af der!
  Når det er sagt, så skriver jeg ikke for at få læsere, men fordi jeg ikke kan lade vær’. Hvis jeg skrev for at få læsere, så ville mine utroligt mange daglige hits 😉 (mellem 10 og 40 og 0 til 5 kommentarer) nok få mig til at stoppe ret hurtigt. Og jeg hverken optimerer eller det modsatte. hele molevitten får lov at ligge, så kan Google rende og hoppe.
  I lang tid – faktisk indtil for et års tid siden, udfyldte jeg ikke engang rubrikken med websted, når jeg kommenterede 😉

  Like

  1. Jeg skriver heller ikke for at få læsere. Jeg får læsere, fordi jeg skriver. Og de læsere er folk, der tænker lidt i samme vinkler som mig, uden at vi er enige om alting. Jeg synes samspillet er hyggeligt, og en blog er jo et socialt medie, ligesom mennesker er sociale væsener. Så jo – jeg vil gerne have mange læsere, og jeg bliver ked af det, når tallet kommer for langt under de normale 1500 ca. om dagen.
   Glasdimsen har jeg købt hos Margit, der har Bruuns Have. Det er jo en anden side af skriveriet, at man får nye venner,, der har nogle af de samme interesser, som man selv har. Det er en gave 🙂

   Like

 5. Åååhh jeg ved godt at det nok er fordi jeg ikke er så ung mere, men jeg bliver så irriteret over den slags ændringer 😖 Mange tak fordi du gør opmærksom på det. Og tak fordi du bliver ved 💪 Jeg er rigtig glad for din blog og elsker dine jordnære og super hyggelige indlæg ❤️ Ville ønske jeg selv boede på landet, så at følge med er bare dejligt 🙏🥰

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: