‘Hasselback’-kylling med ostefyld

Det startede med Hasselback kartofler. Senere kom Hasselbach rodfrugter til, og for et par år siden dukkede også Hasselback butternut squash op. Nu er det kyllingens tur til at blive ‘Hasselbacket’.

Alt det hassebackeri går i al sin enkelhed ud på, at man skærer ‘noget’ i skiver uden at skære helt igennem, kommer ‘noget’ på og ned i rillerne og bager det. Simplissimo – og ret lækkert. Også at se på.

Når kyllingen skal hasselbackes, skærer man snit ned i et kyllingebryst og fylder det med gode sager, før man bager det i ovnen. Her er det ostefyld med hakkede jalapenos.

Pr. kyllingebryst skal du bruge:
2 spsk Philadelphia eller tilsvarende
2 spsk revet cheddar
1-3 skiver syltede jalapenos – efter smag
2 spsk tex-mex cheese dip (færdigt på glas) for eksempel som den her:

Skær snit på tværs af kyllingestykkerne. Skær ca. 2/3 ned – pas på, du ikke skærer stykkerne over. Læg dem i et ovnfast fad.

Riv cheddar og hak jalapenos og rør det sammen med flødeosten og cheese dippen. Fyld det i snittene.

Sæt fadet i ovnen og bag det i 20-25 minutter på 200 grader. Så er der mad. Noget af ostefyldet flyder ud i fadet og blander sig med kyllingesaften. Det bliver til en superlækker sovs.

Rester er gode på rugbrød dagen efter.

Det er en god måde at gøre kylling lidt mere festlig. Du kan fylde op med andet end ostefyldet her. For eksempel med en skive tomat og en skive frisk mozzarella i hvert snit (drys med friskhakket basilikum ved servering).

Måske en ide til weekenden?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “‘Hasselback’-kylling med ostefyld”

  1. Jeg lavede det i påsken med mozzarella og bacon, det blev lækkert. Så jeg skal prøve andre ting med mere smag, dog ikke jalapenos, som jeg slet ikke kan spise 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: