Påsken er livets fest

I dag er det den 9. april. Datoen for tyskernes besættelse af Danmark i 1940. Det er svært ikke at indlede påskeferien med tanker om den dag og tanker om det, der foregår i Ukraine lige nu.

Jeg tænker på, hvordan vi burde lære af historien og ikke glemme den, for den menneskelige natur har ikke ændret sig gennem tiden.

Engang hørte jeg en teenager udbryde: Det var før jeg blev født, så det er *** da ligemeget. Hmmm… stort set alt var jo før, du blev født, tænkte jeg dengang. Og vil man ikke lære af fortiden, kan den gentage sig.

Alligevel er det næsten den samme holdning, der blev luftet i går i Folketinget, hvor en fra Enhedslisten affærdigede, at Rusland skulle være en trussel i Europa. Hmmm… Ligesom det meste, der kommer fra den kant, er jeg bange for, det er noget sludder. Jeg tror, vi har grund til at være meget bange.

På trods af mine bange anelser, kommer der ikke meget nyt her i dag, for jeg har opbrugt min tidskvote til lørdagsskriverier på at fortælle om påsken på Skivholme kirkes website.

I morgen er det Palmesøndag, og påsken begynder. Påskeferien begyndte for mig i går eftermiddags, og der ligger mange, lange og gode dage forude. Bange anelser skal ikke forhindre os i at fejre påsken, der virkelig er livets fest.

Du kan læse mere om det og om påsken både nu og før lige her.

Selvfølgelig er det hele krydret med påskebilleder – alt andet ville da være fuldstændigt skændigt og slet ikke i tråd med ‘livets fest’. Vi skal se æg, blomster, kyllinger og nyudsprungne grene. Livet er værd at fejre.

Ikke mindst, når man ser, hvor skrøbeligt det kan være. Den ene dag bor man i en forstad til landets hovedstad, går på arbejde og passer sit liv, og den næste er man bombet ud, på flugt eller dræbt. Skræmmende. På trods af alle de dystre tanker, vil jeg ønske dig en rigtig god lørdag – dagen før Palmesøndag. Og så vil jeg gå en tur med Rosie.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Påsken er livets fest”

 1. Ja, altså dén kommentar i Folketinget var simpelthen så dum, at jeg mangler ord.
  Til gengæld er jeg taknemmelig for, at Putin (endnu) ikke fører krig på dansk jord, og at vi bare døjer med prisforhøjelser og andre småtterier set i den sammenhæng.
  Lad os glædes.
  God påskeferie.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: