En påskebakke

Det med at sætte pynt sammen på en bakke er sådan en god ide. For man kan skeje lidt ud med mængden af pynt, og samtidig er det kun én ting. Én bakke. Én opstilling. Ét samlet hele i stedet for spredt rod.

Nu er det påskepynt, der står på bakken på sofabordet.

Bakken er fra Claus Dalbys webshop, og jeg fik den og den store glasklokke til lys i julegave. Stiller man lyset, så flammen er lige under hullet, soder glasset ikke til, og det bliver heller ikke særlig varmt. Bakken har været i brug siden jul – først med vinterpynt,

og nu med påskepynt i form af påskeskålen,

et gult bloklys og gule hyacinter.

Der er intet, der siger påske så meget som gult. Både den rigtigt citrongule og den måneskinsgule (også citrongul – bare som inden i citronen i stedet for uden på). Der skal bare gult og grønt til påskepynten. For påske er gule blomster, små, grønne blade, æg, kyllinger og påskeharer. Det er den dejligste højtid at pynte til. Lige så god som julen.

Fra fredag eftermiddag har vi påskeferie. Nedtællingen er i gang. Der skal pyntes mere både ude og inde.

Der skal tænkes i påskefrokost og lammesteg, og der skal også bages noget påskebag. Jeg skal lige lidt i tænkeboks, for hvad skal man bage til påske? Vel noget med citroner? Eller enhver kage, man kan pynte med små chokoladeæg? Det kommer der mere om snart.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: