Morgensol i skovhaven

Her i foråret, før der kommer blade på træerne, skinner solen ned i skovhaven om morgenen og formiddagen. Senere på året er det kun den sidste aftensol, der sniger sig over hækken. Men i marts og april er der morgensol i skovhaven.

Billedet er taget indefra – det var for koldt til at gå ud uden overtøj…

Og vi har nydt det i fulde drag. Bortset lige fra her til morgen, hvor vi vågnede op til sne. Typisk dansk forår.

Sneen, der hurtigt forsvandt igen, ser ikke ud til at have skadet primulaerne, der nyder lyset og kvitterer med masser og atter masser af blomster. Fantastisk, at de små blomster kan trives i blæsten og nattefrosten, men det kan de.

Nogle af blomsterne har skiftet farve. Den nu nærmest orangerosa primula her er en Peach Melba,

og den så sådan ud sidste år, da den kom direkte fra gartneriet:

Man aner, at den har de rosa toner i det orange, men ikke så kraftigt som nu.

Den her, hvis navn jeg har glemt,

så sådan her ud sidste år:

Det gør ikke noget, for det er helt naturligt. Det fortalte jeg om sidste år. Det skyldes lysforhold, temperaturer og/eller jordens sammensætning, der jo nødvendigvis er anderledes end plantejorden fra gartneriet. Det bliver de ikke mindre kønne af, bare anderledes.

Den måneskinsgule primula, er en af mine absolutte favoritter. Den holder heldigvis farven, og med den mængde knopper den sætter, vil den pynte i bedene i lang tid endnu.

Primula er i høj grad med til at give liv i haven lige nu. Sammen med påskeklokkerne. Den lille klokke her er fra sidste år. Den er lille endnu, men den skal nok blive stor og flot med tiden.

Lad os håbe på mange flere dage med morgensol i haven i stedet for snevejr – til gavn for både os og blomsterne.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Morgensol i skovhaven”

    1. Så fik I endelig mere nedbør hos jer derude i det tørre hjørne. Det har altså været tørt længe efterhånden. Jeg er også imponeret af primulaerne. De ligner prinsesser, men de er seje 🙂
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: