Påskedeko i pileblomst

Den pileblomst, jeg flettede hos Aase Hviid i onsdags som base for dekorationer, er blevet pyntet op til påske.

Den er pyntet med små forsythiagrene, sovende påskeliljer, der lige er ved at vågne til forårssolen i dag, med efeublade, træuld, fasanfjer og vagtelæg.

Materialerne er stort set gratis. Træuld fra en julegavekurv, efeublade og forsythiagrene fra haven, vagtelæg fra Billigblomst, påskeliljer til 7 kr. og små fjer fra fasaner. Hvis du kender en jæger, så spørg, om du ikke må få nogle fjer. Du skal bare huske det i jagtsæsonen, selvom du først skal bruge fjerene til påske.

Vis ham/hende billedet her, så du får andet end bare de store, flotte halefjer…

Blomsten er lavet i den samme, lille opsats, jeg brugte til kalenderlyset. Den er god til at skifte sæson.

Selve basen er flettet i oasis. Våd oasis. Til den lille skål skulle der bruges 15 tynde og ca. 30 cm lange pilegrene. De stikkes ind langs kanten jævnt fordelt rundt om skålen. Så tager man den første, bøjer den over den næste, under den næste igen og over den tredje, bøjer den forsigtigt, mens man holder i grenspidsen og stikker den ind i oasisklumpen. Det var én bue. Det gør man hele vejen rundt. Det lyder nemt, men det er svært ikke at få lavet knæk på buerne. Det lykkedes ikke 100% for mig, men næste gang…

Her ses den ovenfra, så du kan se hele blomsten.

Teknikken er faktisk den samme, som blev brugt til det høje stativ her:

Heller ikke her lykkedes det helt at undgå knæk…

Aase fortalte os, at vi kunne lave staudeholdere eller stakitter i haven af pil med samme fletteteknik. Det skal jeg lige huske – der vokser pil i hegnet…

Nu er det lørdag. Rosie sover højlydt under bordet, og jeg skal i gang med at så sommerblomster i de små spirebakker, jeg fik forærende hos Fuchsiahaven sidste år. Der er mange planer for weekenden, og måske når jeg halvdelen. Den sjoveste halvdel. Den med have, blomster og pynt – og gåture og sofatid.

God lørdag.

PS: Jeg har lige set, at Aase holder kurser igen i næste uge. Se på hendes Facebookside, hvis du har lyst til at være med.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Påskedeko i pileblomst”

  1. Jeg er imponeret. Din flettedims set oppefra med den gule pynt er SÅ fin.
    Jeg har været i haven og brændt mig godt og grundigt på havens første brændenælde nogensinde. Du kan tro, den blev gravet op i en fart – fingrene brænder endnu. Bortset fra det uheld er jeg helt med på den sjove halvdel af weekenden.
    Tak i lige måde – vejret er upåklageligt.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: