Forårsfletterier hos Aase Hviid

I går aftes blev der lavet forårsfletterier i Aase Hviids skønne blomsterværksted. Under kyndig vejledning fik vi kursister lejlighed til at prøve kræfter med pilefletningens ædle kunst og lave fine krukkestativer og flettede grenbaser til dekorationer.

Aase hjælper med at få styr på alle de der pinde…

Jeg kan godt indrømme det – havde Aase ikke været der, havde jeg stået der endnu og forsøgt at få styr på begreber som ‘kimning’, ‘følgesvende’, ‘kurvafslutning’ med meget mere. Men det er jo også derfor, man tager på kursus, for kunne man det hele, havde man vel næppe brug for det.

Ligesom sidst – for to år siden nu, lige før den store nedlukning – hjalp Aase os allesammen til at lave nogle virkelig fine ting, man kan være glad for at have med hjem. Jeg havde glemt det meste fra dengang, må jeg indrømme. Det er det, der sker, når man ikke arbejder med noget i lang tid. Man skal faktisk starte næsten forfra. Alligevel fik jeg lavet en flettet top til den skønne støbejernspotte, jeg købte af Aase.

Firkantet i bunden, rund i toppen – og fyldt med forår.

Vi var vildt optagede og dybt koncentrerede i timevis, og det var en dejlig oplevelse at slippe verdens krig og ufred og bare i et par timer at koncentrere sig helt og aldeles om at lave noget kønt.

Hmmm – cirka lige lange og cirka lige tykke, sagde Aase… mon ikke det er sådan her?
En fin afslutning.

Der blev også lavet grenbaser i blomsterfacon til dekorationer i oasis, og Aase delte ud af sine mange tips til blomsterdekorationer. For at man kan bøje tulipanerne i form, skal de være slatne. Lad dem ligge på bordet fra dagen før uden vand og uden at klippe af stilkene. Næste dag er de bløde, og nu kan man bruge dem. Man klipper nu lidt af stilken, bøjer dem i facon, og stikker dem i våd oasis, så de kan få saftspændingen tilbage.

Her flettes tulipaner ind i en grenbase. De små grene er mirabelgrene.
Tulipanblade med et stykke stilk kan rulles dekorativt, og stilken stikkes ind i den våde oasis, så også den kan få saftspændingen tilbage.

Det var en rigtig god aften, og jeg kan kun anbefale alle at holde øje med Aase Hviids facebookside, hvor hun annoncerer sine kurser (og åben have og åbent juleværksted og og og…).

Til sidst et lille slideshow med billeder fra butikken, der sprudlede af forårsstemning. Jeg kunne gå på opdagelse der i timevis…

Prøv sådan et kursus, også selvom du tror, du har 10 tommelfingre. Du får hjælp, og med god hjælp er det helt utroligt, hvad man kan. Jeg vil bestemt med en anden gang, for hvor er det sjovt at prøve kræfter med nye, kreative udfordringer.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forårsfletterier hos Aase Hviid”

 1. Hun kan altså noget, hende Aase – og også lære fra sig, kan jeg se. Dén med at lade tulipanerne ligge natten over uden vand er smart, men nærmet grænseoverskridende at turde gøre. Men flot ser det ud.
  – og så var det da en lækker støbejernspotte, du var nødt til at købe.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det kan hun. Jeg ville heller aldrig have fundet på at lade tulipanerne ligge, hvis jeg ikke havde set, at det virker. Den slags tips er guld. Og potten. Jamen, det er da et langtidsholdbart gode 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: