En forårskrans til døren

Det er virkelig blevet rigtigt forår. Fuglene er begyndt at synge igen, og der er en kvidren uden lige. Der bliver samlet redemateriale, og stærene sidder i kasserne og kigger ud.

Fuglene betyder alt for forårsfornemmelserne. Derfor fik forårskransen også både æg og fjer – og træuld, for træuld er godt redemateriale. I hvert fald til pyntereder.

Ringen, som kransen er bundet på, er den samme som jeg bandt julekransen på. Jeg fandt den i Netto i november. Den kan bruges til pynt i alle sæsoner. Den er spinkel, så man kan lave lettere kranse på den – og halve kranse, så man også kan se lidt af ringen.

Af materialer har jeg brugt:
Efeuranker fra haven
Træuld fra en gavekasse til jul
Et barkstykke fra en sitkagran
Farvede vagtelæg
Fasanfjer fra efterårets jagtbytte
Vindseltråd og grov havesnor til sløjfen

Start med at binde træuld og efeu på kransen. Bind barkstykket fast for neden. Lim lidt træuld på barkstykket med limpistolen og lim også fjer og de små æg (fra en kasse købt i Billigblomst sidste år – der er mange endnu) på kransen. Slut med at binde et par fjer på toppen af kransen og bind en sløjfe af grov havesnor.

Nu er der forår på døren, men…. det er ikke sikkert, det holder. Et år hakkede skaderne alle æggene på en krans i stykker, og det gør de måske også i år. Vi får se. Så længe det ser pænt ud, må kransen blive hængende. Ellers kan jeg hurtigt finde på noget ny pynt til døren.

Kransen her holder endnu. Den kan renoveres og bruges igen, hvis skaderne går grassat på æggeskallerne.

Der er mange, der laver forårskranse, som de binder løgplanter på. Jeg har aldrig været så glad for den skik, for selvom det ser fint ud, er det jo altså plantemord. Planterne kunne have levet videre i årevis, hvis de var kommet i jorden i stedet for på kransen, tænker jeg altid, og det føles helt forkert at se de fine løgplanter hænge der med rødderne i tør luft og ikke i jord. Jeg synes, det er synd for dem. Det er nok bare mig, der er underlig. Men ingen løgplanter i mine kranse.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “En forårskrans til døren”

 1. Hvor fin en krans. Ja, alle de fine små blomster løg kan man have glæde af mange år, hvis de plantes ud. Hos os har viceværten sat sat en kasse op ved hans kontor. Så kan man aflevere sine blomster løg når de er afblomstret. Han sætter dem så rundt omkring i udearealerne og vi kan alle få glæde af dem fremover, det synes jeg er et rigtig godt initiativ 🤗

  Like

  1. Sikke en god ide. Vores gamle nabo, Villy, der desværre er død nu, gjorde det samme, da han var vicevært inde i Aarhus. Han havde også en del af dem med hjem, så hans forhave strålede af forårsblomster 🙂

   Like

 2. Hvor er den altså yndig og fjerlet.
  Selvfølgelig har DU gemt træuld… Alle andre havde smidt det ud. Det ser supergodt ud.
  Jeg bryder mig heller ikke om løg, der dør på kranse. Ej heller al den lav, der bruges i industrielle mængder i dekorationer. Lav vokser med ganske mm om året – plantemord.

  Like

  1. Det er en af grundene til, at jeg kunne bruge et større hus – jeg gemmer alt, der kan gå hen og blive nyttigt 😀 Lav drysser ned fra træerne hos os, når det blæser, og så napper jeg det altså.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: