Solskin gennem glas

Kan man finde en plet med læ, kan man virkelig mærke, at solen varmer. Men vinden er kold. Derfor endte jeg også med klaprende tænder inde i drivhuset i går eftermiddags.

En lille kurv med persisk scilla (den der mischtschenkoana), iris Frozen Planet og vintergækker – de store Elwesii.

Der var godt at være derinde – uden vind og lunt med det klare martssolskin gennem glasset, og jeg gik og nuslede og nippede primula, lavede nye dekorationer til stuen og nød i det hele taget det klare lys og varmen.

Drivhuset er lidt kaotisk for tiden. Nye planter til krukkerne står sammen med afblomstrede løgplanter, der venter på at komme i jorden. Jorden er jo frossen i både krukker og bede, så drivhuset må holde for.

Før det bliver tid til at tømme huset og vaske det ned, skal der ryddes grundigt op. Det varer nu en vis tid, før det bliver varmt nok til den slags vandpjaskeri. Det plejer at være i en af dagene i påskeferien, og det bliver det nok også i år.

Men på trods af rodet er der hyggeligt derinde i selskab med blomsterne, Fru Krukke og alle englene.

Og på trods af rodet er det ikke spor svært at fokusere på de enkelte små glæder som den kønne, lille Katharine Hodgkin iris.

Det er skønt med et drivhus. Både til at tage forskud på foråret og forlænge sommeren, til at holde liv i vækster, der ikke kan lide det danske vejr – og til havedamer, der har være for længe ude i den kolde vind.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Solskin gennem glas”

  1. Det ser hyggeligt, varmt og farverigt ud i drivhuset. Uf, hvor har det været koldt udenfor. Sådan en rigtig skarp kulde, der bed i næsen. I hvert fald her ved vandet.
    Kh fra en havedame, der heller ikke er til den slags

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: