Stærekasserne står parat

De stære, der kom for et par uger siden, er fløjet videre. Det bliver altså næste hold, der kommer til at flytte ind i de nye stærekasser.

Der går stadig en tid, før stærene begynder at bygge i kasserne, men vi er klar til dem med nye, fine stærekasser.

Der er hængt en ny kasse op på et af egetræerne ud mod engen. Samtidig blev der skåret et par grene af træet. De var blevet så store, at flimmerskyggen i udsigtshaven var tæt på at blive til slagskygge. Ikke lige nu, hvor alting er bart, klart og blegt, men når der kommer blade på træerne igen. Det gav nogle fine kævler, der skal flækkes og tørres til brænde. Der er meget varme i egetræ.

Den gamle stærekasse ved drivhuset, der var noget slidt, og hvor hullet var blevet udvidet af en emsig spætte,

Den gamle stærekasse

er blevet udskiftet med en ny.

… og den ny.

I skovhaven blev der sat en ny op for et par år siden, og den er testet og godkendt af et uvildigt stærepanel.

Vi prøver altid at gøre så meget som muligt for at holde på småfuglene, for de giver os så meget glæde hele året. Både med sangen i hele sæsonen og hele vinteren ved foderbrættet, hvor der lige nu er indtil flere par dompapper, der holder til sammen med alle de andre småfugle.

Stærekasserne bruges kun af stærene i en kort tid hvert år. Men i hele vintertiden giver de nattely for småfuglene. En dag så jeg syv små skovspurve komme ud fra kassen ved drivhuset.

Jeg glæder mig til at vågne til fuglekvidder sidst på natten og blive sunget i søvn igen.

I aften har vi tænkt os at lave ukrainsk mad – Kylling Kiev skal det være. Det er lidt tricky at lave, men går det godt, kommer der snart en opskrift.

God solskinslørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Stærekasserne står parat”

  1. I er så heldige, at have så stort et fugleliv, og det er vel nok dejligt, at det er jer, der har det, fordi I nyder det.
    Det minder mig om, at vi skal have tjekket fuglekasser. Det er ved at være sidste øjeblik, inden fuglefamilierne begynder at se på bolig.
    Bon appetit.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: