Typisk martsmorgen…

Klar luft, frost om morgenen og op ad formiddagen, små blomster, der lægger sig i frosten og rejser sig med solen, pippende småfugle og skræppende gæs.

Det er en typisk martsmorgen her i Skivholme. Og det er skønt. Smukt, rent og klart. I modsætning til verdenssituationen.

Jeg har lige sendt Røde Kors et bidrag. De skriver, at de virkelig helst ikke vil have dyner og tæpper og aflagt tøj. Alt kan skaffes i Polen. Mad, vand, medicin, tæpper og hygiejneartikler. At købe det der binder færre ressourcer end sortering og udlevering af vores brugte sager. Det er der god fornuft i.

Man kan sende penge til Røde Kors ved at sende en SMS. Det har jeg lige gjort.

Marts er en kold måned. En svær måned ikke at have et trygt og varmt hjem.

Derude er der stille og fredeligt. En due kurrer, og fuglene pipper. Jeg arbejder hjemme i dag og skal snart holde ‘kaffepause’ med en lille tur ud på marken med hundene.

Op ad dagen svinder frosten, efterhånden som solen rammer den, og blomsterne løfter igen hovedet. Man kan næsten ikke lade være med at tænke symbolsk, når man ser det. Så med sangen fra den gamle (og ufatteligt naive) musical Hair vil jeg bare sige: Let the sunshine in!

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: