Kan man reparere en pil?

Det var bare for koldt i går til at lave de forårskrukker, jeg havde planer om. Vinden var isnende. I stedet gik jeg om i skovhaven for at se, om pilen Mount Aso havde fået gæslinger.

Det havde den. Men den var også stormskadet. Måske totalskadet.

For lige der, hvor den er podet på, er grenen flækket. Det er stormen, der har rusket i den, og den er altså ikke så særligt stor. Købt som krukkeplante sidste år.

Jeg overvejer, om man kan tape den sammen igen? Om den vil vokse sammen, hvis den får plaster på? Eller om den bare er for skadet?

Ved du det? Kan man tape en pil sammen?

Det ville være så trist, hvis den dør. De lyserøde gæslinger er simpelthen bedårende, og jeg havde forestillet mig, hvordan den efterhånden ville vokse sig tæt og stå som en lyserød kugle i senvinteren.

Nu står den der med gæslinger på to små grene, er flækket og ser sørgelig ud. Det er næsten for trist… Jeg håber, den kan få førstehjælp og selv klare resten.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Kan man reparere en pil?”

 1. Jeg tror bestemt, det kan lykkes – pil er jo enormt grovillig. Spændende at læse, at man kan tage stiklinger af den. Det vil jeg prøve, når jeg nænner at klippe af min.

  Like

 2. og et ekstra PS: Jeg undrede mig over, at den er podet. Og lidt netsøgning fortalte mig at det var for at få højde på planten, og plads til underplantning af blomster – altså en hurtig løsning i forhold til opstamning. Så du kan sagtens tage stiklinger til hvis podningen (mod forventning) ikke skulle gro sammen igen. Og undskyld de mange svar, jeg er nogengange lidt for hurtig på aftrækkeren. Held og lykke.

  Like

 3. Prøv! Pil gror super-godt. Gør det rent og klæb sammen med støttepinde (skinner) og gaffatape eller hvad du har – og tag endelig en stikling eller to som Annette foreslår.

  Like

 4. Snøft!
  Jeg har lappet en parasolgran sammen, som man ville reparere en brækket arm. Jeg brugte snore og snoretræk for at holde grenen i ro. Gaffatape kan sikkert også bruges. Det gik fint, så “knæk og bræk”.
  Kh Lisbeth

  Like

 5. Tror bestemt du kan tape det sammen, men ellers kan du tage stiklinger og stikke i en potte med jord, pil er meget meget nem at lave stiklinger af

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: