To hidsige lavtryk

Det stormer helt vildt derude. Der er bølger i vandkarret, og den store cypres bliver flået til alle sider af vinden. Det bliver altid så voldsomt her, hvor vinden presses ind gennem ådalen og pustes op ad bakken og ind i haven, til den rammer huset med et brag. Det larmer.

Tuden og susen i træerne høres tydeligt selv herinde i varmen, og det virker foruroligende. Vælter der træer igen?

Sidder det nye tag på foderhækken godt nok fast, eller flyver det også op og sætter sig i en trætop, som det skete i ’13?

Her fløj taget fra foderhækken op i ’13. En stålplade, der tog flugten op over bakken, før den blev stoppet af et træ. Pladen er der endnu, for den er umuligt at komme til.

Eller er der andet, der letter? Taget på en gamle stald? Hvad med pavillonen?

Og hvad med om lidt, når hundene skal luftes? Så skal man ud gennem udsigtshaven, hvor det regner ned med grene.

I vejrudsigten læste jeg her til morgen, at der skulle to hidsige lavtryk forbi os frem til søndag. To hidsige lavtryk med vindstød af stormstyrke, regn og gråvejr. Det er lang tids uvejr. Mon man kan sove indtil på søndag?

Der er ikke meget vejr, jeg virkelig ikke kan lide. Men stormvejr. Det kan jeg altså ikke lide overhovedet.

God stormende torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “To hidsige lavtryk”

 1. jeg er sådan set græsk katholsk i begge ender med stormvejr, er blevet hærdet i Marinen og sejlture i Nordatlanten med 16 mtr høje bølger.fordelen ved storm er at man får blæst spindelvævene væk fra hjernen god dag til alle her i tråden og i og omkring Skivholme

  Like

   1. Kære Karen!
    vi sejlede i Konvøj og når vi var i Bølgedalen så vi skruen på den foran sejlende piske rundt i den frie luft ,var vi på Toppen af Bølgen så vi direkte ned i skorstenen på den foran sejlende. ja og den tur kostede en tur på værftet bagefter da fundamentet til Maskinerne havde rystet sig løs det var Minestryger, der var i klinkebygget Teak træ utrolig søstærke når man tog størrelsen og vægten i betragtning.
    men spændende var det at rydde miner fra anden Verdenskrig, jeg har vist Konen billeder af os sejlende i hård vejr og det var nok til at få hende til at bliv søsyg. men imponerende så det ud når vi sejlede i fuld fart med hvid skum foran boven

    Liked by 1 person

 2. Jeg er så enig med dig i dit syn på stormvejr. Nu har jeg brugt dagene i denne uge på at samle grene op og rive småkviste op på store dele af plænen, og jeg kan helt sikkert starte forfra, når vinden igen har lagt sig. Men sådan er det jo, når man har en have med mange store og gamle træer. Vi bliver ikke arbejdsløse! Men man kan godt ærgre sig!
  Tak for de gode tips med primulaer. Jeg har den samme erfaring med dem. De er kun flotte ganske kort tid, når man har dem inden døre. Af samme grund køber jeg dem ikke ret tit, men nu vil jeg vist prøve og så passe på dem efter din anvisning.
  Venlig hilsen
  Bodil.

  Like

  1. De store træer er en blandet velsignelse. Grene, kviste – og blade, blade, blade. Men… en varm sommerdag elsker man dem 🙂 Hvis du bare har et koldt sted til primulaerne, skal det nok gå!
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: