Huset fuldt af blomster

Til januar hører en grundig oprydning, en tur på genbrugspladsen og nye blomster i huset. Det blev i omvendt rækkefølge.

Der kom et statussalg i vejen for den gode gamle: ‘Først rydder vi op på værelset, og så går vi ud og leger’. 50% på alle planter, dekorationer og blomster – men kun i går, den 4. januar.

Frygten for mange mennesker holdt kun et øjeblik. Så sad jeg i bilen på vej ind ad Viborgvej – bevæbnet med sprit, mundbind og en portion god, gammeldags grådighed.

Planen var at købe en masse hyacinter og andre løgplanter, der kunne stå i drivhuset og blive hentet ind efterhånden. Jeg købte da også en hel kasse hyacinter og løgplanter, men kunne selvfølgelig ikke nøjes med det. Nu er huset fuldt af blomster.

Multiflora hyacinter i gamle skåle på træbakken.
En dekoration med løgplanter og primula i Moster Annas gamle skål.
En stor azalea i vindueskarmen ud mod vejen.
En gul orkide og en gul primula i køkkenet.

Det blev til en hel del, kunne jeg godt se, da jeg kom hjem og ikke havde plads. Især fordi flere af julestjernerne stadig står så flot, og antallet af vindueskarme uden varmeapparater under kan tælles på få fingre.

Men pyt. Det er skønt at overdrive lidt, at give den gas, som man siger, når det kan gøres for små penge. Og ufornuftigt var det jo ikke. Det er det vel aldrig at købe blomster? Ude i drivhuset vogter Fru Krukke over alle de små løgplanter, der står stand-by, til når de andre visner. Det bliver en blomsterrig januar.

Og… så er ‘50% på alt’ altså bare mit yndlingsmærke.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Huset fuldt af blomster”

 1. Det var dog et fantastisk tilbud, og du er nu godt rustet til en længere vinterperiode, kan jeg se. Ikke, at jeg håber på det, for vi andre risikerer i så fald at sygne hen af mangel på blomster. Det er utroligt, hvad bare én lille forårsblomst gør ved humøret. Jeg har vanen tro tre hyacinter i en lanterne uden for vinduerne. Dem studerer jeg dagligt og glædes over, at de vokser og knoppes.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Hej Karen og godt nytår.
  Ja, det er det, man skal gøre for at komme over tomheden efter julepynt og dekorationer, og for at komme igennem en måned, der trods udsigten til mere lys, stadig er mørk og trist. Der er nogen, der synes, at november er den tristeste måned at komme igennem, men jeg kunne godt undvære januar!
  Jeg går først i gang med at fjerne julen i dag bortset fra juletræet, som “faldt” i går. Inspireret af din blog vil jeg så i morgen gå lidt amok i primulaer og hyacinter. Måske også købe tulipaner, selv om de er dyre på denne årstid. Faktisk plejer jeg også allerede nu at klippe de første grene ind til drivning.
  Du har godt nok fået lavet nogle fine sammenplantninger i skønne, gamle skåle! Tak for inspirationer, selv om den kommer til at koste dyrt!!!!!
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Heldigvis er de ikke så dyre, de små løgplanter og primula. For som du også siger, skal der blomster til, så man kan overleve januar. Grene til drivning kan man også sagtens tage nu. Der er mange af dem, der blomster lyserødt, der kan drives nu, men farveanlæggene er ikke færdigudviklede, så man får de kønneste, hvide blomster 🙂
   Mange hilsener, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: