Nytårstanker – små og større

I morgen er det nytårsaften. Den allersidste aften i 2021.

Nytår er lig med primula og tulipaner, ikke?

Og selvfølgelig går man og tænker på året, der er gået, på næste år, på ændringer og på ting, der bare helst skal blive ved med at være, som de er.

Nogle overvejelser hører til i den lette genre: Jeg tænker på forret til i morgen (det bliver den bløde rejemousse – jeg skal bare lige finde på en ny måde at anrette den på).

Den bløde rejemousse

Jeg tænker på blomster, der skal erstatte juleblomsterne – sikkert hyacinter og amaryllis – og jeg tænker på, hvad jeg skal hænge for vinduet i køkkenet, så hundene ikke kan se de ‘farlige’ glimt fra fyrværkeri derude, hvis nu naboen oppe på bakken er hjemme i morgen aften. De har fire børn, og det betyder krudt. Sådan er det, og det er ok. Bragene gør ikke en jagthund noget. Men glimtene kan de ikke lide.

En lidt større ting, jeg tænker på, er at skifte navnet på min instagramprofil.

Det er måske lidt farligt, hvis jeg nu mister mine følgere, men nu skal du høre hvorfor. I november var jeg med til det store julestjerne event på Fyn. Der udvekslede vi profilnavne på Instagram, og da jeg sagde ‘dalsgaardiskivholme’ var der en, der sagde ‘Æh, hvad??’ Andre småfnisede lidt. Den sved. Og når jeg tænker efter, er Dalsgaard i Skivholme et glimrende navn til en blog. Men til en instagramprofil, hvor det hele skal stå ud i én køre? Der bliver det for kringlet – og for langt.

Så hjælp mig: Hvad skal jeg kalde mig selv på Instagram? karensfotoalbum? karensunivers? karendalsgaard? (hele navnet karenengelldalsgaard bliver for langt), eller måske bare karens? Det skal være kort, nemt at stave og nemt at huske. Kom gerne med flere forslag. Jeg ændrer ikke noget i år, men det er helt sikkert noget til en af de første dage af næste år, der jo altså starter i overmorgen.

Og endnu større tanker. Dem om livet og verdens gang. Sidste år sagde vi farvel og kom venligst ikke igen til 2020. Vi tænkte, at det nok var det trælseste år med alle de restriktioner og lukninger, og hvad ved jeg. Vi er blevet klogere. Lige knap et halvt år gik der uden mundbind og vatpinde i næsen. Jeg tror, vi skal vænne os til, at corona er der og bare blive ved med spritten og afstanden. Og jeg vil i hvert fald blive vaccineret lige så tit, jeg bliver inviteret.

Sprit og afstand er i det hele taget smart, for det forhindrer også både influenza og helt almindelige, trælse forkølelser. Man har vel lov til at være lidt klog, som min mormor altid sagde.

Nu vil jeg tænke videre, mens jeg kører ned i Brugsen efter husblas. For uanset verdens gang skal rejemousse laves dagen før. Og det fører mig videre til den sidste tanke: Hvor har vi egentlig et godt liv. Det skal der ikke laves om på.

Rigtig godt nytår til dig og dine – og måtte 2022 bringe dig alt det, du håber på.

God sidste torsdag i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

16 kommentarer til “Nytårstanker – små og større”

 1. Kære Karen
  Ja, sommetider skal der fornyelse til.
  Mange af dem jeg følger har skiftet navn dette nytår, og jeg må sige at nogle af dem har forvirret mig, så husk at skrive det mange gange inden du skifter.
  Jeg tænker du kunne ændre til KarensKamera, det er sådan lidt mundret 😉

  Godt nytår til Jer også

  Kærlig hilsen
  Annie

  Like

 2. Rigtig godt nytår til dig. Uanset hvad din blog kommer til at hedde vil jeg læse den. Nyder at følge med lidt i din hverdag og glæder mig over de søde hunde.
  Har hunde i familien og syntes det at have dyr beriger ens tilværelse , sjovt har ikke set den lille søde blomst på billede i år, holder meget af den og plejer at have dem til nytår.

  Like

  1. Jeg så primula i Brugsen her til morgen – måske du kan være heldig. De hører nemlig nytåret til. Du har helt ret med det med dyr 🙂 og tak for de søde ord om bloggen. Bloggen skifter ikke navn. Det er kun min instagramprofil, der skal have nyt navn 🙂

   Like

 3. Åh ja, der er meget at tage stilling til af stort og småt – og sprit.
  Jeg kan godt følge dig i det med at have et godt navn på forskellige medier – jeg roder selv med det, og jeg tror ind i mellem heller ikke, at det er klogt at hedde det samme alle steder. (Men svært at skifte)
  Jeg er desværre totalt blank med hensyn til et godt navn til dig. ‘Karen’ eller ‘Dalsgaard’ er sådan lidt anonymt, ikke?
  Jeg kan nu egentlig ikke forstå, at dalsgaardiskivholme ikke dur. Ja, ok, hvis nogen synes, det er for langt, så jo. Men et sigende navn på maks fem-syv bogstaver, som ikke-læsevante instagrammere kan huske, er godt nok en svær opgave. Jeg er virkelig spændt på, hvad du kommer frem til.
  (Der er forresten en del af dem, jeg følger, der både har lange navne og mange følgere.)
  Rigtig godt nytår til jer begge samt hundene. Tak for alle dine kloge indlæg – jeg ser frem til at følge dalsgaardiskivholme i 2022.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg tror, problemet med mit brugernavn er Skivholme-delen. Der er så mange, der staver det forkert og tror, det har noget med Skive at gøre, og derfor putter de et ‘e’ ind, og så finder de mig aldrig. Måske Dalsgaards Fotoalbum? Det er stadig langt, men det er noget, folk kan stave til 🙂 Ligesom nanasbilleder og lotteslillehave…
   Jeg glæder mig også til at følge med hos dig næste år – og tak for de søde ord. Hils Havemanden – og godt nytår til jer begge.
   Kh, Karen

   Like

 4. Enig med Dorte Silleborg: Dalsgaaard.
  Og ja tak til sprit og afstand. Jeg tror bare vi alle sammen er blevet så rædsomt coronatrætte, så vi ikke gider det mere. Men det virker jo! Så vi må bare holde ved alligevel. Vi fik det 3. stik i går, så godt nyår fra en vaccinedøs 😉

  Like

  1. Det kan næsten ikke udtrykkes, hvor coronatrætte vi er. Jeg ser ikke pressemøder længere. Jeg orker ikke en alvorlig Brostrøm og en Mette på høje hæle. Det er livet for kort til.
   Jeg har nok været heldig ikke at mærke noget til nogen af de tre vaccinationer. Det er vist noget med vikingeblod i årerne 🙂
   Jeg overvejer Dalsgaards Fotoalbum. Det siger lidt mere end Dalsgaard alene.
   Rigtig godt nytår!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: