Fjerde låge i adventskalenderen

Det er blevet fjerde søndag i advent. Hvor går de dage i adventen dog hurtigt. De er fyldt med julepynt, juledekorationer, julebag og juleklip.

Foto – og stjerne – af Anni Kellermann

Ind imellem er der tid til at sidde stille og se på lysene i adventskransen. I dag tænder vi det fjerde, og så er ringen sluttet. Men der er lige en lille ting mere i dag: Den fjerde låge i adventskalenderen.

Det er Anni Kellermann, min med-webmaster på Skivholme kirkes hjemmeside, der står for dagens indlæg, og Anni er en mester i at klippe og folde og flette. I dag er der opskrift på en helt ny stjerne – jeg kendte den i hvert fald ikke, så den er ny for mig – en flettet stjerne med kun 3 strimler.

Og nu vi snakker om at flette stjerner, må jeg lige prale lidt. Annis folderier har inspireret mig, og jeg måtte også prøve at lave en stjerne – den med de 12 strimler. Det lykkedes mig at flette en kæmpestjerne til vinduet – af 12 styks 5 centimeter brede strimler. Vejledningen fandt jeg her hos CC Hobby.

På et tidspunkt så det håbløst ud, og jeg var ved at smide det hele ud af terrassedøren – men pludselig begyndte det at arte sig. Sådan går det tit med den slags projekter, ikke? Først kaos, før der pludselig vokser noget godt ud af det.

Derfor – prøv engang at flette en af Annis stjerner. Når det lykkes, føler man sig som en blanding af Superwoman og ganske almindeligt dagligdags uovervindelig.

Rigtig god 4. søndag i advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Fjerde låge i adventskalenderen”

 1. Vil gerne spørge om en kage har ikke fundet den. Kunne tænke mig at bage en frugtkage ja en med krydderier og tørret frugt, har ikke prøvet det og tror den kunne være godt til the.
  Måske forkert at spørge her men du er jo skrap tilsat bage og kendermåske en.

  Like

  1. Hej Jonna,
   Sådan en kage smager rigtig godt til te. Jeg har ikke bagt en selv, men jeg har tit smagt den. Den bedste af den slags er den engelske julekage. BBC har en opskrift her: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/celebration_cake_61952
   Det næstbedste er plumkage, og det kan du google. Jeg mener, Valdemarsro har en god en. Man kan jo bare springe sukat og cocktailbær over i de opskrifter og putte tørrede abrikoser eller andet i.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: