De nye dekorationer til arbejdet

Det sner derude, og jeg overvejer meget fornuften i at køre ind til byen på arbejde i dag. Der bliver helt sikkert trafikkaos. Det gør der jo, hver gang det drysser lidt. Men jeg tager nu afsted alligevel. Jeg skal ind med dekorationerne, og det er jo 1. december.

Det var en flittig dag i går – tre dekorationer til arbejdet, et kalenderlys, en ny adventsdekoration og et projekt, jeg skal bruge til mit næste indlæg i adventskalenderen.

Det var det, der stod færdigt på bordet, da jeg greb kosten og fejede en halv skov op fra køkkengulvet ved 17 tiden.

Et glimt fra køkkenet midt i processen.

I dag handler det om dekorationerne til arbejdet. Der er tre meget forskellige.

Den første og største dekoration er lavet i en kasse fra en magnumflaske vin. Den skal stå på et bord mellem to røde sofaer. Derfor skal den selvfølgelig passe til sofaerne. Den er med røde kugler, og der er endda et par nisser, der er flyttet ind i en gammel urtepotte.

Kassen er foret med en stor frysepose, jeg har klippet hul i, så der blev plads til halvanden blok våd oasis. Derefter er der dækket med mos og pyntet med grønt. Til sidst er pynten sat i. Det grønne er stukket i oasis, så det holder sig frisk, og al pynten er nålet fast – enten med tråd eller romernåle.

Her er nissehulen tæt på.

Den næste skal stå oppe under skråvæggene i et lille hjørne med et bord med bænke med lammeskind – og en Nespresso maskine. Det er et lille hyggehjørne, men det er meget lille, og der er ikke plads til meget mere end det, der allerede er der. Derfor er det en ret lille deko, der lige kan klemmes ind under skråvinduet.

Naturtemaet med bænke, borde og skind som i et shelter er fortsat i den lille skov med uglen. Og uglen – tja – de er jo nogle kloge hoveder deroppe under de skrå vægge.

Skålen er en potteskjuler til to potter, og den er lavet af det der miljøplast, der er komposterbart. Heldigvis ikke lige med det samme, for så ville den gå i opløsning af den våde oasis, det hele er anbragt i.

Den sidste dekoration er til et lille mødebord. Ikke et hyggehjørne eller et lounge område. Et lille mødebord til max fire personer. Det står på et kontor. Derfor har jeg valgt noget lidt mere stilfuldt og roligt. Sådan en dekoration, jeg kunne finde på at lave til mig selv.

Også den er lavet i oasis i en rund skål af miljøplast. Først er der stukket grønt ind hele vejen rundt langs kanten, derefter er toppen af oasisblokken dækket med blød ene (stukket i oasis og nålet ned med romernåle), og til sidst er pynten anbragt. Kugler og kogler, kobberblade og en kvist fra en dadelgren.

Ved halv tre tiden kom Rosie og kradsede mig på benet. Hun mente, det var på tide, jeg satte mig lidt i sofaen, så hun kunne sove på mig. Det gjorde vi så, og det var godt for ryggen at få en halv times pause, før jeg rejste mig og gik videre. De ting, jeg lavede efter det – kalenderlyset blandt andet – handler det om i morgen.

God onsdag (første onsdag i advent, ikke?)

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: