Mus i adventskransen

Jeg lokkede husbonden til at gå på loftet og hente den første julekasse ned, den med adventspynten, og posen med adventskransen. Den store adventskrans, jeg har brugt de senere år – den med koglerne.

Adventskransen skal jo, som det første juleri i huset, stå klar på søndag.

Jeg havde købt lys – smukke, lysegrønne, rillede bloklys, og jeg var rigtig begyndt at glæde mig til at pynte den igen. Havde tænkt farver, materialer og var ganske klar. Men… sådan bliver det ikke.

Der er nemlig en lille mus, der har holdt fest på grankoglerne. De er mildest talt noget flossede i kanten, og kransen kan ikke gøres pæn igen. Hvordan en lille mus kommer helt op på loftet, må guderne vide. Den er sikkert kravlet op ad muren og kommet ind gennem ventilationshullerne. Sikke en kraftpræstation. Husbonden fandt også en lille rede, den havde gravet i rockwool pladerne deroppe. Den har hygget sig, har den.

Forundring over naturens finurligheder er godt. Men det giver ingen adventskrans på bordet på søndag. Der måtte tænkes nyt. Nu har jeg bestilt en krans fra Claus Dalbys nye webshop. En jernring med fire rør som fødder, der samtidig fungerer som lysestager.

Der skal bindes en krans omkring jernkransen – en krans fyldt med de samme ting, jeg havde tænkt mig at sætte i den gamle adventskrans. Stedsegrønt, dadelkviste, hortensiablomster og små kogler af forskellig slags.

Lidt ærgerligt er det, jeg ikke kan bruge oasis. Den våde oasis holder det grønne frisk hele december. Men så må jeg bruge stedsegrønt, der tørrer pænt. Måske lige give kristtornbladene en gang lak… og finde nogle kønne kviste fra hvidtjørnen og… og… og…

Nu får vi se. Før man går i gang er der jo ingen grænser for hittepåsomheden, og sådan en jernring har mange muligheder. Måske jeg laver en anden adventsdekoration også, hvor jeg kan bruge de lysegrønne bloklys – en overdådig, frisk grøn dekoration – i oasis.

God torsdag.

PS: Nu vi snakker advent, har min medwebmaster på Skivholmekirke.dk og jeg udtænkt en lille adventskalender. Det første, indledende afsnit med lidt generelt om advent har jeg allerede skrevet og lagt på siden – I kan sikkert kende billederne – og derefter vil der hver søndag komme et lille ‘gør det selv’ julepynte-, julebage-, julekokkerere-indlæg. Følg bare med, hvis du har lyst. Vores kønne lille kirke, er åben for alle hver dag mellem 8 og 16, og hjemmesiden er åben for alle hele døgnet :-).

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Mus i adventskransen”

 1. Hvis ikke det var så irriterende, så er det en lille sød julehistorie.
  Apropos kristtorneblade og lak, så har jeg set dem sprayet med guld. Ret flot.
  God pyntning – du laver noget flot, det ved jeg.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Tak for tilliden, Lisbeth 🙂 Det var faktisk lidt sødt. Jeg kan jo bare lave en ny koglekrans en anden gang, når jeg har samlet kogler nok. De er pænest i juli.
   Kristtornblade med guld lyder faktisk ret flot – det må jeg prøve i en anden deko. Jeg har både guld og kristtorn.
   Kh, Karen

   Like

 2. Jeg er sikker på den lille mus har haft det herligt på loftet og måske har der endda også været nogle frø i koglerne, så den har ligget og slået mave i reden – ja den skal jo også være her. Og du fik en god grund til at kigge forbi Dalby’s webshop. Det må vel være winwin 😉😉

  Like

  1. Den har haft en fest, har den. Det er faktisk lidt sjovt – især nu, hvor kransen fra Claus allerede er kommet, så jeg når det hele til søndag. Det er altså en webshop med ret lækre ting og sager… 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: