Variation?

I går fortalte jeg om at være inviteret på gartneribesøg og frokost i en verden af julestjerner. Da vi besøgte ByGrowers i Odense, så vi deres udvalg af forskellige mini julestjerner. Der var så mange farver og variationer.

Vi fik en lille prøvepakke med ministjerner i mange farver med hjem.

Hjemme, da jeg stod og beundrede de mange variationer, som de stod der i pakken, tænkte jeg, det ville være synd at skille dem ad i enkeltfarver. Det var jo et festfyrværkeri at se på.

De blev derfor sat sammen i en bred, flad skål, og nu står de på et lavt bord, hvor man kan se dem oppefra. De er så glade og opløftende, de små stjerner, at man uvilkårligt kommer til at smile ad dem.

I morges sad jeg med en ekstra kop te og småhang over tilbudsaviserne og prøvede at tage mig sammen til at gå i gang med dagen sådan rigtigt for alvor. Det kan godt være lidt svært, når det er så mørkt om morgenen… I Remas tilbudsavis så jeg det her tilbud:

6 kroner. Det er altså næsten for billigt. Hver plante har jo en potte, jord, og der er brugt tid på at passe dem, vand og varme, pakning – og senere transport. Det er nok et af de tilbud, hvor forretningen sælger en vare ekstra billigt for at lokke os ind, så vi køber både noget andet og meget mere.

Men…. hvor er det altså ærgerligt, at de kun har de røde. Det koster jo ikke mere at producere en anden farve end rød, vel? Der kunne have stået et stativ i din Rema med 12 forskellige farver. Hvis de havde haft flere farver, kunne alle, der ville, få sig sådan en skål med 12 små planter – der virkelig udgør en skøn dekoration i sig selv – for 72 kroner. Hvor meget buket får man for 72 kroner?

Derfor vil jeg gentage mig selv fra i går:

Spørg efter de mange forskellige julestjerner, der hvor du handler. Spørg så mange steder og så mange gange, at det til sidst siver op til de lag, hvor indkøberne svæver. Men gør det nu. For allerede i februar er næste års ordrer afgivet og næste års produktion planlagt.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: