Kogebog på vej

De seneste uger har jeg arbejdet intenst på at lave en kogebog – først og fremmest med henblik på vores kødkunder. Den handler – naturligvis – om oksekød.

Om den kommer til at se ud som her i kladdeformen, ved jeg ikke endnu. Jeg er stadig i gang.

Meningen med bogen er, at den skal kunne give ny inspiration til dem, der har købt kød hos os i årevis – eller som bare godt kan lide oksekød.

Men meningen er også, at den skal være en hjælp til dem, der for første gang står med en overvældende mængde af oksekød på én gang. Er man vant til at købe 500 g ad gangen i en plasticbakke i supermarkedet, er det noget helt andet at stå med en kasse med stege og bøffer og en pose med 10-15 kg hakkekød. Kød til et helt år…

Man har brug for frysertips, og man har brug for at sætte tankerne i gang med, hvordan man skal forvandle kassens indhold til noget i den her retning:

Bogen skal være færdig snart, for om en uge er kødet klar til afhentning i Aidt. Jeg har travlt.

Det bliver ikke en fysisk bog. Ikke i første omgang i hvert fald. Den bliver lavet som en pdf fil med indholdsfortegnelse, så man på skærmen kan springe til den side, man har brug for. Den kan selvfølgelig også printes.

Du vil også få tilbudt bogen – helt gratis. Det kræver bare, at du skal følge bloggen her, så du får en mail, hver gang der kommer et nyt indlæg.

Følger du allerede, vil du få en mail med et eksemplar af bogen, så snart jeg er færdig med at pusle den på plads.

Der er folk, der ikke er på Facebook og Instagram. Derfor vil jeg ikke stille det som en krav for at få bogen, at du også følger mig der. Men… det ville nu være rart, hvis du gjorde, for antallet af følgere er simpelthen det, man bliver målt på som blogger. Ikke daglige læsertal (ca. 1500 om dagen, hvis du er nysgerrig), men følgere. Og selvfølgelig vil jeg gerne anerkendes – det er vel den menneskelige natur.

‘Den menneskelige natur? Hvad med os andre krukker?’

Men nu tilbage til skriverierne – og så kommer den besværlige layout proces… man skulle have været så ung, at man havde lært den slags i skolen?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Kogebog på vej”

 1. Det lyder skønt med en kogebog, bruger rigtigt mange af dine opskrifter, jeg er ikke på Facebook, eller instagram, så kan ikke melde mig som følger der

  Like

  1. Det er helt ok, Annette 🙂 Jeg er glad for, at du bruger opskrifterne. Det gør mig altid meget glad, når de bliver brugt. Bogen er lige på trapperne. Jeg mangler kun lige den sidste finpudsning 🙂

   Like

 2. Hvor er det generøst. Vi, min mand og jeg, er medlemmer af et kogræsserlaug i Nordsjælland og får kød i næste uge. Selv om jeg følger med på bloggen og Instagram, vil jeg glæde mig til et samlet overblik over dine opskrifter. Det er altid dejligt med lidt ny inspiration.
  Med venlig hilsen
  Gitte

  Like

  1. God ide med et kogræsserlaug. Det kan få godt oksekød ud til folk, der ikke lige kender nogen, der har kødkvæg og måske heller ikke ved, hvordan de skal finde nogen. Samtidig holder det arealerne afgræssede.
   Det er nu ikke alle opskrifterne, der kommer med i kogebogen. Men der vil være mange 🙂
   vh/Karen

   Like

 3. Hvor lyder det spændende, glæder mig til at modtage filen. Vender tit tilbage til dine delte opskrifter og gode tips.
  God fornøjelse med arbejdet og rigtig god weekend.
  Mvh Henriette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: