Når det ikke går med georginer, hvad så?

Der er faktisk ikke rigtig andet, der kan erstatte georginerne. Ikke andet, der blomstrer så længe og så varieret. Jeg har spurgt mig for i gruppen Stauder på Facebook (supergod gruppe – tjek den, hvis du ikke kender den),

Et kig ind i et af Staudeblomstens haverum.

og jeg har været en tur hos Staudeblomsten for at få Morten og Kirstens bud på farverige blomster, sneglene ikke kan lide.

I gruppen Stauder var der mange forslag. Og det viser sig, at sneglene har forskellige lyster forskellige steder i landet. Nogle steder bliver en plante ædt, andre gange vil de ikke have den. Nogle steder sluger de grådigt sankthansurt, mens de andre steder går udenom dem. Den lyse variant her hos Staudeblomsten er sluppet uden mén:

En lys variant af sankthansurt hos Staudeblomsten.

Der kom andre forslag fra gruppen:

  • Stolt kavaler
  • Phlox
  • Staudesolsikker
  • Meksikansk solsikke (Tithonia rotundifolia)
Billedet er lånt af Mette Hansen fra gruppen Stauder
  • Chrysanthemum
  • Moskus katost
  • Frøkenhat/Zinnia

Hos Staudeblomsten var der mange planter, der fik lov at være i fred. Også staudesolsikkerne, der kun lige er ved at komme i gang – positivt, når man gerne vil have blomster sent på sæsonen også.

Også høstanemonerne stod urørte.

En særligt køn høstanemone hos Staudeblomsten. Den er ikke så høj, og har de fineste farvespil.

Solhatte i mange farver fik også lov at være i fred. Der har jeg nu oplevet, at mine blev gnasket i, men slet ikke ribbet som georginerne.

Der er altså mulighed for at ‘erstatte’ georginerne. Det kan bare ikke gøres med én blomst alene. Der skal flere sorter til, for der er ikke andre, der har så lang en blomstringstid.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Når det ikke går med georginer, hvad så?”

  1. Storkenæb gider sneglene ikke. Rozanne er blå, steril og blomstrer fra maj/juni til november.
    Lavendler er også en mulighed -og længeblomstrende.
    Lodden løvefod og hortensia er heller ikke i høj kurs hos bæsterne.

    Like

  2. Georginers lange blomstringstid skyldes især, at vi behandler dem som sommerblomster og først lægger dem samme år. Måske du skal kigge nøjere i den gruppe (købe eller selvså), og der findes jo også ret høje sommerblomster.
    Tagetes spiser de, men fx chokoladeblomst ser det ud til, at de lader være. De samme gælder pelargonier. Her blomstrer begge dele, fra jeg køber dem og indtil efteråret, hvor jeg ikke gider se på dem mere. Det skal siges, at de står i krukker, men det plejer ikke at afskrække en lækkersulten og ‘ækelig’ snegl.
    Kh Lisbeth

    Like

  3. Har du høns? Man lave en lav hønsetunnel rundt om bedet hvor hønsedamerne afpatruljerer for snegleæg og sneglebørn. Det har jeg set praktiseret ved en “næsten-nabo” og det overvejer vi at afprøve om køkkenhaven næste år. Den blev nemlig ædt rub og stub i år ! De kan være helt lav, så man let kan skræve henover tunnelen.

    Like

  4. Her i Huset får Fruen også røde Hunde af, at Sneglene æder hendes Georginer selv om hendes Husbond er en god sneglejæger, men det er svært at hamle op mod tusindvis af snegle æg som bliver gemt de mest underlige og svært tilgængelige steder for så at blive klækket til disse små ækelige slimede bæster som Fruen udtrykker sig,
    jeg synes nu at de er mere ækelige når de er blevet mast under ens sko.
    nå, slut for i dag med udgydelser
    god Tirsdagsdag til store, små , tykke og tynde, unge og gamle i og omkring Skivholme
    samt alle som læser med her på Bloggen
    æ Hansi

    Like

    1. så skal det være en højglanspoleret stålkant for snegle kan næsten forcere hvad som helst men spejle og og ruder er næsten udelukket

      Like

    2. Vi har vores køkkenhave i den slags bede, og de virker. Satte vi georginer i sådan et, skulle de være som ren skærehave, for der er ikke plads til højbede i den have, der får mest sol – den er fyldt op 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.