Nu er ferien slut

Det har været en god ferie. En rigtig god ferie. Bortset fra denne uge har vejret været eksemplarisk, og det betyder altså noget. Ikke mindst, når man er væk hjemmefra og tilbringer det meste af dagen udenfor.

Hundene har også nydt ferien. Vi har været sammen med dem det meste af tiden, og det kan hunde altså godt lide, deres mennesker er. Efter al det strandliv og de mange, mange ture var de godt trætte om aftenen…

Vi skejede lidt ud på den sidste feriedag og bestilte fisketapas hos Lina Damgaard Mad & Vin. Det var selvfølgelig superlækkert.

Til inspiration indeholder sådan en anretning 7 forskellige små fiskeretter:

 • Jomfruhummer med citroncreme & blodappelsinperler
 • Varmrøget laks med hjemmerørt dressing & rejer
 • Rødspætte rullet med laksemousse med urtemayo & citronperler
 • Tigerrejer med estragonmayo
 • Røget hellefisk med grøn pesto, vaniljesyltede tomater & blåbær
 • Lynstegt tun med sesam, tyttebær, peberrod & ribs
 • Stegt torsk med urtemayo, syltede rødløg & ristede bøgehatte

Man kan jo altid vælge et par stykker af retterne og lave dem selv til en fredag aften, hvis der er for langt til Skivholme?

Men selv de bedste ferier får en ende, og i dag tager jeg ind til Aarhus for at pakke flyttekasser ud. Vi må komme på arbejde på kontoret igen. Vores afdeling er flyttet ned i det, der engang var kunstmuseet i Aarhus. Det bliver lidt af en udfordring at gøre det kontor, jeg har fået der, bare nogenlunde så hyggeligt som mit gamle under skråvæggene med det lange, ovale tagvindue.

Ikke mindst er udsigten rædsom. Direkte ud til letbanen og et fitnesscenter. Men jeg har en plan. Planter i vinduet. Mange planter i vinduet. Så mange planter, at jeg skal stå på tæer for at se andet end en stump himmel.

Kontrasten til udsigten fra hjemmekontoret er slående,

og jeg håber, jeg også fremover kan komme til at arbejde hjemmefra et par dage om ugen. Som modgift.

Ønsk mig held og lykke!

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Nu er ferien slut”

 1. Held og lykke. Det bliver et skønt, grønt kontor 🙂
  Altså – jeg har siddet og savlet over Lines tapasmenu, men der ER for langt fra Ebeltoft, sådan en almindelig fredag, hvor der skal lidt ekstra på bordet.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er for langt til en ganske almindelig fredag. Men du kan da plukke nogle af ideerne og lave det selv. Det er jo kun, når man skal lave 7 forskellige med alt tilbehør i miniformat, at det bliver for tidstungt. Hvad med de store rejer med estragonmayo og den varmrøgede laks (med en dressing af mayo/cremefraiche, lidt ketchup, citron og engelsk sovs) og så lidt ost bagefter? Det er de nemmeste af retterne 🙂
   Kh, Karen

   Like

   1. Hmmm, jo. Jeg laver faktisk tit tapas herhjemme, men der er nu noget særligt over at få en portion færdige lækkerier af noget, man ikke selv orker. I tilgift er de enormt smukke, dem hun laver.
    Jeg pønser nærmere på at bestille til afhentning, hvis vi på en eller anden måde er i nærheden en dag.

    Like

  1. Tak Edith 🙂 I går fik jeg tømt flyttekasserne og ryddet op, og i dag begynder planterne at gøre deres indtog. Der står nogle klar i drivhuset, der har været på sommerferie derude.
   VH/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: