Syltede svampe på italiensk

I Italien får man tit syltede svampe som en del af antipasti bordet. Især i Toscana er det tit funghi porcini, men ofte også ganske almindelige champignon. Bøgehatte er også gode at sylte.

Jeg syltede en bakke brune champignon i forgårs, og de blev rigtig gode. Derfor får du opskriften i dag.

Brune champignon bliver naturligvis meget mørke. Bøgehatte beholder den lyse farve.

Hvis du vil prøve det samme, skal du bruge:
1 bakke brune champignon – eller andre svampe
1/2 dl æbleeddike
1/2 dl vand
2 spsk sukker
Citronskal fra en halv økocitron
1/2 tsk chiliflager
1 fed hvidløg i skiver
1 tsk tørret oregano
1 nip salt

Gør svampene i stand og skær dem eventuelt i skiver. Sylter du bøgehatte eller bittesmå champignon, skal du bare lade dem være hele. Større svampe som store champignon er det bedst at skære i skiver – ikke for tynde, for de svinder meget. Drys dem med lidt salt og steg dem på en tør pande, så vandet fordamper. Cirka 5 minutter. De skal miste det meste af vandet, men ikke blive til læder.

Skræl strimler af det gule af en halv citron. Pil hvidløgsfeddet og skær det i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til lagen i en lille gryde, kog op og lad lagen koge i et par minutter. Kom svampene i et sylteglas og hæld den kogende lage over. Sæt låg på glasset og lad det køle ned til stuetemperatur. Sæt glasset i køleskabet og lad svampene trække i marinaden i et døgns tid.

Så er svampene klar til brug, og de holder længe i et glas i køleskabet. Det er endnu en af de opskrifter, man kan bruge til at peppe en salat op, putte i en sandwich og så videre. De er også gode som tilbehør (rigtig gode til stegt fisk).

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: