Glaskunst med mere på Mors

Ikke langt fra Ejerslev på Mors ligger Sejerslev. Det er dårligt til at hitte rede i alle de ‘erslev’ byer, og Erslev alene er der skam også en, der hedder. Endelsen ‘lev’ betyder åbenbart et stykke land, der er arvet/overdraget. Derfor… Men på vej fra Ejerslev havn – den med lagunen

– tog vi igennem Sejerslev for at besøge Anette Stagsted, der har et stort glasværksted, hvor hun også holder workshops, en stor B&B, butik, café og coachingvirksomhed. En foretagsom kvinde med et stærkt iværksættergen.

Vi havde læst om stedet i en lokalavis, og vi – måske især jeg – ville gerne se stedet, få en kop kaffe med sjov mælk og se på glaskunst.

Anette viste os rundt i værkstedet og fortalte om glassets mange egenskaber. Vidste du, at glas altid vil prøve at få en tykkelse på 6 mm, når det bliver brændt? Det gjorde jeg ikke. Det er det, man udnytter, når man skal skabe spændende faconer.

Vi fik en kop kaffe i den hyggelige gårdhave

og en is, som vi selvfølgelig delte med hundene, og efter et besøg i butikken (meget rimelige priser) tog vi hjem til pladsen for at tage hundene med på en badetur nede ved Dragstrup vig. Jeg købte en glasskål til haven – en regnfanger, den blå skål på billedet herunder.

Den står nu i haven som et minde om vores ferie (og er fuld af vand efter al den regn). Det er så hyggeligt at have ‘noget med hjem’.

Hvis du kommer til Mors, må du endelig kigge forbi Anettes 4You imperium i Sejerslev. Det er så dejligt med lokal foretagsomhed, og det er meget sjovere at besøge sådan et sted end at besøge gågaden i en by. Undskyld byer, men I er altså blevet noget ens… Rundkørsler, H&M, Matas, Bestseller butikker…

Nu vi er ved glaskunst, var min svigerinde og jeg jo på glasworkshop i begyndelsen af juli, og jeg lovede at vise resultatet af mine allerførste bestræbelser i glaskunstens verden. Her er lanternen, efter den blev brændt og samlet. Det gik da ikke så ringe for et første forsøg.

Og dermed er vi hjemme igen, og der bliver vi foreløbigt. Nu kommer det igen til at handle om Skivholme, om haven, om naturen, om mad, om hundene, om tanker – og om alt det, der gør livet godt og spændende.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Glaskunst med mere på Mors”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: