Dovendyret plukker roser

Den store, lyserøde rose blomstrer overvældende i bedet foran vinduet i spisestuen.

Den er blevet alt for stor i år, for den blev ikke klippet ned i foråret. Det smuttede ligesom så meget andet i det kolde forår.

Næste år får den en ordentlig omgang med saksen, men i år når blomsterne højt op foran ruden. Det gør det nemt at plukke roser. Indefra.

I går mens jeg dækkede morgenbord, åbnede jeg lige vinduet og nappede et par roser.

Husbonden var ved at flække af grin. Det var langt fra den romantiske vision om skønne, milde kvinder, der i lange kjoler med en flad kurv over armen og en skarp saks i hånden går gennem den dugklædte have for omhyggeligt og meditativt at udvælge den helt rigtige rose til at pryde morgenbordet.

Lidt dovendyr-agtigt sådan bare helt uceremonielt at lange armen ud af vinduet. Men dovendyr har vel også deres eksistensberettigelse – og selv vil jeg da kalde det at være praktisk anlagt, ikke? Der kom da en blomst på bordet…

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Dovendyret plukker roser”

  1. Det meste innovation bunder i dovenskab og ønsket om at gøre noget lettere. Også rosenplukning 🙂
    Elegant morgenmadsrose.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: