10 års respit

Så kom infrastrukturplanen. Og vejen, der vil ødelægge vores natur, vores stilhed og vores historiske steder, er vedtaget i en sen nattetime på Christiansborg. Med linjeføring syd om Lading Sø. Med den 17 meter høje og 225 m lange vejbro, der løfter støjen op og spreder den vidt omkring.

Klip fra aftaleteksten – Insfrastruktur 2035

Men den skal først bygges om 10 år. Og der skal laves en ny VVM undersøgelse, før byggeriet må starte. Det giver os lidt tid. 10 års respit.

Den ny VVM undersøgelse vil næppe komme frem til andre resultater end den gamle, der klart tog afstand fra den valgte linjeføring. Men det tog politikerne sig jo ikke af. De tog til rævekagefest på slottet og besluttede det, de fik besked på at beslutte, hvorefter de afviste vores spørgsmål med standardsvaret: Det er en politisk beslutning.

Klip fra artikel i Politiken.

Der er ingen tvivl om, at Favrskov kommune vil forsøge at få ændret på den tidshorisont. Der er heller ingen tvivl om, at de vil starte byggeri i stor stil lige der, hvor omfartsvejen egentlig skulle ligge, nemlig i Favrskov kommune, hvor man ønsker sådan en vej.

Men vi har mere tid nu, og den tid vil vi bruge. Slapper vi af nu, mister vi den eneste chance, vi har. Vi er lettede over de 10 års respit, for om 10 år kan meget se anderledes ud. Persongalleriet kan været et andet, trafikprognoserne kan se anderledes ud, og økonomien kan se betydeligt anderledes ud.

Nu vil vi holde sommerferie. Lade skuldrene falde ned på plads. Nyde naturen, stilheden og det smukke landskab. Fredfyldt, med fuglesang under trækronerne og en ko, der muh’er i ny og næ.

Med duft af roser og græs. Med sol på tæerne og næsen. Sommerferie… Alle har brug for lidt sommerferie. Især efter sådan et forår.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: