Hjemmelavet ranch dip

Opskriften på ranch dip har meget til fælles med opskriften på ranch dressing. Det ligger jo ligesom i navnet…

Men en dip skal være mere tyktflydende end en dressing, og jeg har eksperimenteret mig frem til en version, der kommer meget, meget tæt på den dip, vi fik til southern fried chicken i USA. Cremet, krydret og frisk – og med lidt af et kick fra stærk chilisauce (hot sauce).

Til dressingen bruger man kærnemælk. Til dippen erstatter jeg kærnemælken med en mager creme fraiche. I USA putter de også lidt kærnemælkspulver i, men her i Danmark har jeg kun fundet kærnemælkspulver i 25 kilos sække, og det er vist nok til flere liv…

Man skal bruge:
1 dl cremefraiche
2 spsk mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk hot sauce (Lingham’s eller din yndlings)
3 spsk hakket persille
1 drys salt

Fremgangsmåden er enkel. Rør cremefraiche og mayo sammen, så det bliver jævnt. Rør så hvidløgspulver, løgpulver, hotsauce og persille plus et lille drys salt i. Lad det trække mindst en halv time – eller lav det dagen før.

Har du babymund, eller er du bare ikke meget for det spark, som hot sauce giver, kan det sagtens udelades.

Dippen holder mindst fire dage i køleskabet, så lav bare dobbelt portion, nu du er ved det. Den kan bruges til meget.

Vi har brugt dippen til chips, til grøntsager og i går til southern fried chicken sammen med salat og nye kartofler. Jeg indrømmer det blankt – kyllingen var købt færdig og frosset. Det er en uskik, siger Husbonden, og det har han ret i. Men det er nemt og hurtigt, når dagen er gået med meget andet end madlavning. Og det smager godt – også i den absolutte ‘hvor gærdet er lavest’ udgave.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.