Kan det blive bedre?

Lyse dage, lyse nætter. Blomster. Solskin og drivende hvide skyer. Fuglesang. Nok regn. Lunt, men ikke for varmt – og stadig frisk og klar luft. Det er oven i købet fredag.

Jeg sidder her ved computeren og arbejder, mens jeg kigger ud på den enorme, blomstrende kastanje.

Vinduerne er åbne, og fuglesangen strømmer ind.

Nede i køkkenet kan jeg høre Rosie snorke lidt, og på bordet står der dej til langtidshævning.

Husbonden er gået op for at se til køkkenhaven i højbedene. Maggie sover i stuen, og køerne gumler nede i engen.

Et øjebliksbillede – et snapshot fra en lang dag. Jeg tror vitterligt ikke, det kan blive bedre. Den slags øjeblikke er værd at holde fast i. Ja, alle den slags forsommerdage er værd at holde fast i. Fra den lyse morgen, hvor fuglekoret er begyndt lidt før daggry, til den lyse nat, hvor flagermusene flakser i juninattens halvlys.

Lad os bare nyde det i fulde, fulde drag.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Kan det blive bedre?”

  1. Dejlig beskrivelse, og hvor er det godt vi er i stand til at opfange disse små ting og nyde dem. Tror desværre mange går glip af dem. På vores altanbord står en stor efeu, og jeg stod og ordnede nogle andre planter, da jeg får øje på et stort kuld nyklækkede edderkoppe unger, der var mange men, nå ja, de skal jo også være her 🤗.

    Like

    1. Det skal de jo. De to tredjedele ender nok som fuglemad, en masse af dem emigrerer, og så bliver der lige et par stykker tilbage, der kan fange myg og fluer på din altan 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: