Tempereret regnskov

Tropisk regnskov kan man ikke kalde det, for otte grader den 27. maj er ikke en påfaldende tropisk temperatur. Men regnskov? Den er god nok. Det må derfor være en tempereret regnskov, vi har i haven.

Spøg til side – så meget regn så længe er ikke noget, vi ser tit. 55 mm på et døgn.

De senere år har der oftere været tørke på den her tid, og vi har vandet og vandet og vandet. Det er i hvert fald ikke nødvendigt i år. Regnen har fået det grønne til nærmest at eksplodere. Hvor der for et par uger siden var en lys og åben anemonebund, er der nu hulestemning og ekko under træerne.

De planter, der ikke er skabt til at leve i vores klima, skranter lidt. De andre har det glimrende. Sjældent har skvalderkålene været så velvoksne og frodige. De ‘sluger hegn og gård’, som vi synger om sneflokkene, der kommer vrimlende. De gamle, dekorative træstammer er næsten væk i skvalderkål – og det er Maggie også. Men derude i det vilde får de forhadte kål lov at stå, og det ser egentlig lidt godt ud.

Sådan et vejr giver en fortættet stemning som i en rigtig regnskov, og det har altså også sin charme, når en sangdrossel fløjter sit melankolske fløjt gennem regnen, mens gøgen kukker, og svalerne dykker og cirkler på deres jagt inde under trækronerne, hvor der måske gemmer sig lidt insekter til ungerne.

En verden i grønne nuancer.

Nu er der vandet igennem, og nu glæder vi os til det vejr, der spås til weekenden. For kunne det ikke være rart med lidt sol nu?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tempereret regnskov”

 1. Skønne og overvældende frodige billeder. Og du har ret, skvalderkålen gror fremragende lige nu, men det bliver den altså ikke en hjemmehørende plante af. Munkene tog den med hertil som et middel mod podagra. Den hedder da også Aegopodium podagraria på ‘botanisk.

  Like

 2. Det er SÅ smukke grønne og frodige billeder, du viser, og regn i stedet for tørke er dejligt. Men jeg må indrømme, at jeg også glæder mig vildt til sol og varme igen. Sikken dog en maj!!!
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Maj har været den koldeste i 150 år, læste jeg for et par dage siden. Det er lidt specielt. Jeg ser nu også frem til lidt lunere vejr. Vi kan da glæde os over, at narcisserne holdt godt og længe. De ville såmænd have været fine endnu, hvis regnen ikke havde druknet dem i går 🙂
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: