Tavlet ud i grønt og guld

Rapsmarkerne er næsten sprunget helt ud. Jeg kan se det her fra arbejdspladsen på førstesalen.

Udsigten i dag fra min computerplads

Regntågen hænger tungt ned over markerne, og alligevel kan man sagtens se, hvordan det vil se ud, når solen bryder frem. Det har de lovet os til i eftermiddag. Vidunderlige, friske maj med de klare farver og den klare luft.

Og mens jeg sidder her ved computeren og sender fakturaer videre i systemet, læser korrektur og svarer på mails, kommer jeg pludselig til at tænke på to ting, der slet ikke har spor med arbejde at gøre. Den ene er, at de lyse nætter faktisk er begyndt. Fra 5/5 – 8/8. Man tænker ikke meget over det i regnvejr, men den er god nok.

Mosekonebryg i engen sent på aftenen

Den anden ting var linjerne fra sangen Som en rejselysten flåde – sikkert inspireret af både rapsmarkerne og tankerne om de lyse nætter. Tingene har det jo med at hænge sammen…

Hav og muld skal dansken pløje.
Venner! Hvad vi fik for muld!
Bølgelandets runde høje
tavlet ud i grønt og guld.
Lærken klatrer fra sin seng
i den morgenvåde eng
ad sin jakobsstige.
Men de lyse nætters skær
over stille bøgetræer
åbner himmerige.

Sandt er det. Markerne er tavlet ud i grønt og guld. Grønne, friske marker med korn og græs – og de lysende, gule rapsmarker. Hvor jeg dog elsker det danske landbrugsland.

En rapsmark tæt ved Borum Eshøj

Højt over græsmarken på den anden side af vejen synger lærken klart gennem den våde luft, og nede i skoven har regnen blødgjort knopperne, så bøgen er sprunget ud.

Og i morgen er det Kristi Himmelfartsdag, hvor vi har hele dagen til at komme ud og nyde det hele.

Læg lige mærke til fodaftrykkene Det ligner næsten en tegneserie 😀

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tavlet ud i grønt og guld”

 1. Hej igen.
  Hvor er det godt skrevet. Jeg fik våde øjne ved at læse dit indlæg i dag. Verset fra En rejselysten flåde siger det hele, og det er så vigtigt at se og mærke maj måneds friskhed og stærke farver, for det går så stærkt. Høre fuglesangen, se knopperne på træerne blive større og større og til sidst folde sig ud. Alt er bare så grønt, frisk og nyt. Maj måned er smuk – måske den smukkeste af alle måneder, selv om man siger, at alle årstider har sin charme.
  God Kristi Himmelfartsdag.
  Bodil.

  Like

  1. Alle årstider har en charme. Men maj, juni og september har mere charme end de fleste andre måneder, fordi luften er så frisk, og lyset er så klart.
   Ja, de kan noget de gamle sange. Måtte de aldrig blive glemt!
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Sikke et smukt billede af mosekonens bryg! Her er rapsmarkerne på vej, men ikke helt udsprunget endnu – men det giver nogle smukke landsskabskig med de gule marker.
  Jeg har bøvlet med at kommentere hos dig. Ofte har jeg skrevet kommentarer, og når jeg så ville sende, har det ikke kunnet lade sig gøre og min kommentar var væk. Så længe har jeg undladt at prøve, men hvis denne kommentar går igennem, har jeg knækket koden 🙂

  Like

  1. Hmmm – det er underligt med de kommentarer. Af og til tror jeg, at din blogplatform og WordPress er uvenner. Jeg har nemlig også af og til problemer med at skrive på for eksempel Villa Fryds side… Det går galt, når man ikke vil bruge sin google id, men navn og webadresse.
   Godt det lykkedes – og ja – rapsmarkerne er en af de virkeligt dejlige ting i maj 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: