Mara des Bois – historien om en jordbærplante

Jeg har fået en jordbærplante. En Mara des Bois. Det var ikke en sort, jeg kendte, men nu har jeg læst op på den, og det lyder forjættende: mange bær hen over hele sommeren med smag som skovjordbær og størrelse som almindelige jordbær.

Mara des Bois planten står i drivhuset endnu.

Vi plejer ikke at have jordbær i haven. Vi har alt for mange snegle, der kommer ind ude fra markerne, og det bliver bare ærgrelse på ærgrelse. Men i marts måned, da jeg var i Fuchsiahaven, hvor jeg fik de supergode såbakker, var Kelvin, der ejer Fuchsiahaven, i gang med at potte jordbærstiklinger. Han fortalte mig om den her særlige sort, og han gav mig en plante med hjem.

Den var en bette pistling, som alle jordbærplanter er det i marts.

Nu er de første blomster sprunget ud, og der er jordbær på vej. Mara des Bois bliver en krukkeplante, jeg kan gemme for sneglene, for jordbær kan sagtens trives i en krukke, hvis de bare får vand nok og lidt gødning i ny og næ. Sådan en jordbærplante i en krukke er også ret dekorativ – ikke mindst når den begynder at lave udløbere.

Det bliver spændende at prøvesmage bærrene.

God tirsdag.

PS: Jeg ved ikke, om de har flere af dem i Fuchsiahaven, men man kan jo ringe og spørge. Kelvin fortalte, at der var et mininumskøb på 600 planter, da han bestilte, så mon ikke?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mara des Bois – historien om en jordbærplante”

  1. Sjovt er har også prøvet at have lidt jordbær i år. De hænger på væggen i krukker og der er blomster der på. Det bliver ikke til mange men er sjovt at prøve.

    Like

  2. Måske kunne du sætte kobbertape om krukken? Det siges, at dræbersneglene ikke tør kravle over det..

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: