Og nattergalen sang

I går aftes var der borgermøde om vejsagen, jeg skrev om i forgårs. Mødet var anmeldt som en fredelig demonstration med afstandspæle i græsset og håndsprit, og der var derfor omkring 200 deltagere – heriblandt lokalpolitikere og indlægsholdere. Mødet blev også livestreamet til dem, der enten ikke kunne komme eller ikke turde gå ud.

Vi mødtes på den store plads ved spejderhytten Skovhuset, der ligger midt inde i Skivholme Skov.

Der var mange gode indlæg, og der var en god debat. En debat, hvor en af vores lokalpolitikere meget åbent sagde om vores argeste modstander, borgmesteren i Favrskov kommune (ham Gøgen), at han var kold i r**** og bare ville have den vej – og det blev flere gange nævnt, hvor godt han var inde hos den såkaldte ‘motorvejsmafia’. Vi ved det. Vi har stærke modstandere med store økonomiske interesser i at få vejen skubbet over kommunegrænsen.

Men vi er også stærke selv, og vi har vores egne politikeres opbakning. Fra deres mund til Guds øre, som man siger.

Det stærkeste indlæg kom dog fra skoven selv. Det var en smuk, smuk aften. Under hele mødet sang fuglene højt og klart i den stille og klare luft, der efterhånden blev koldere og koldere, da solen begyndte at gå ned. Og efterhånden som de andre fugle lige så stille stoppede sangen, var der én fuglestemme, der stadig gik klart igennem med fløjt, perler og triller. Det var nattergalen. En klar stemme for og fra naturen. Det ramte lige i hjertet.

Foto: Pixabay

Sangen fulgte os, da vi småsnakkende og med iskolde tæer begav os hjemad ad den lille, smalle vej ved skoven, der næppe nogensinde før har set så meget trafik på én gang.

Nu vil jeg ikke længere plage mine stakkels læsere med grimme veje. I sidder jo langt fra Skivholme og håber på at høre om livets gode ting. Bøvl er der der jo nok af for alle. Men sådan et møde er også en af livets gode ting. Sammenhold og fællesskab er nogle af livets gode ting. Og nattergalens sang er endda en af livets meget gode ting.

Fra i morgen bliver bloggen her igen motorvejsfrit – og omfartsvejsfrit – område. I hvert fald til der sker noget nyt og afgørende i sagen.

God fredag.

PS: Har nogen lyst til at læse mit indlæg fra mødet – om Præsteskoven og på vegne af menighedsrådet, findes det her:

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: