Kaos i stuen

Der hersker kaos i stuen. Det er rædsomt. Men det skal være skidt, før det bliver godt, ikke?

Vi har købt to nye sofaer.

De blev leveret her i formiddags. På et tidspunkt, hvor ingen havde tid til at gøre noget ved dem. Derfor er de ikke pakket ud endnu. Den lille, udtrådte og urgamle sofa er ikke båret ud, og det er den slidte gamle lænestol heller ikke. Så kaos? To centimeter at vende på? Ting alle vegne? Jeps. Kaos.

En gang imellem skal der laves om i hjemmet. Nogle gør det tit – andre som os mere sjældent. For problemet med at lave om er, at det griber om sig. Når noget nyt kommer ind, skal noget gammelt ud. Og det nye fylder mere eller mindre end det gamle, og derfor skal der flyttes omkring på de fleste andre møbler også. Måske skal sofabordet også skiftes? Og hvad med belysningen? Og skal der flyttes omkring på nogle af billederne?

Vi kommer vist til at bruge et par dage på at få det hele på plads.

Det eneste, der indtil videre er kommet helt på plads, er den gamle, store kurvekuffert, jeg har arvet fra min mormor. Den stod i stuen, men der er ikke længere plads til den, og den er kommet op i soveværelset, hvor den skal bruges til opbevaring af rene håndklæder og sengetøj. Tjek. Én ting på plads.

Heroppe er der ikke kaos. Jeg har mest lyst til bare at blive her og tænke tingene på plads nedenunder. Men jeg må nok hellere se at finde støvsugeren frem og komme i gang med de indledende øvelser. Og imens kan jeg tænke på, hvor meget kaos der var, da soveværelset blev sat i stand og huske, at det virkelig skal være skidt, før det bliver godt.

Vejen til orden går gennem kaos. Men hvis der er noget, jeg ikke kan lide, er det kaos.

God onsdag.

Sofaerne er i øvrigt den, der hedder Marc – et koncept, hvor man selv vælger model, størrelse, stof og ben. De er købt hos A Room Above, vores gode ven Charlottes møbel-, interiør- og designvirksomhed. Det er godt, dansk håndværk. Og nej – det er ikke reklame – bare info. For selvfølgelig vil man hellere handle med gode venner end med en møbelkæde, ikke?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kaos i stuen”

 1. sårn Kurvekuffert har vi mage til, den bruges til opbevaring af Bordduge og Bord løbere
  og god arbejdslyst med reetablering af stuen
  jeg misunder jer overhelehoved slet ikke
  KH
  Hansi

  Like

  1. Jeg har det ligesom dig, er ikke god til det rod og kaos når noget skal ordnes eller fornyes. Det har jeg efter min kære far, det værste han vidste var, når mor syntes der skulle males eller tapetseres et sted 🥰. Men jeg er helt sikker på, jeres stue blir så fin 🤗.

   Like

   1. Jeg tror, vi er mange, der har det sådan. Og så er der dem, der laver om og flytter om hele tiden 🙂 Det nytter jo heller ikke noget, at man lader tingene forfalde, fordi man ikke orker andet, men… 😀

    Like

Der er lukket for kommentarer.