Viborgvejs fristelser

Det er sidste dag i påsken. Det sner, det er koldt og det stormer. Typisk april. Så jeg vil lukke øjnene for virkeligheden og tænke på blomster og på forår i stedet for.

Vandfald og tre gratier i Plantorama

Men hvorfra kommer så overskriften om fristelser på Viborgvej? Er hun da blevet tosset, hende madammen? Viborgvej? Den kedelige indfaldsvej til Aarhus?

Det kan vi ikke være uenige om. Viborgvej er en indfaldsvej, og den slags er per definition kedelige. Men efterhånden er der sket mange spændende ting langs vejen – i hvert fald for dem, der er glade for blomster. Først kom Billigblomst for nogle år siden, Bilka har været der hele tiden, og i sidste uge åbnede det nye og vanvittigt flotte Plantorama. Landets største.

Husbonden og jeg tog derind i mandags, og det var et rigtig dejligt besøg. Store, lyse rum – ja faktisk kæmpe drivhuse som i et gartneri – fyldt med smukke blomster og lækre ting og sager til boligen. Og så var der lige de der indslag, der gjorde det ekstra godt for øjnene. Vandfaldet ovenfor – og en italiensk, levende loggia fyldt med middelhavsplanter.

En italiensk loggia – en søjlegang – jeg undrer mig over, hvordan de fik den ind?

Lidt hyggelig humor var der også plads til.

Mere italiensk inspireret – lidt sød, lidt sjov – og fyldt med Magical hortensia

Der var lækre pallehynder på tilbud,

og der var store palmer i afdelingen for stueplanter.

En skam, cafeen på førstesalen ikke må holde åbent endnu – ellers havde jeg givet husbonden og mig selv en kop bykaffe af den slags med skum på…

Mange har gættet på, hvad den ny Plantorama butik vil betyde for Billigblomst. Jeg tror faktisk, det vil være to butikker, der kan supplere hinanden på glimrende vis. Bare det, at der er flere butikker og dermed flere valgmuligheder, betyder, at flere vil tage turen dertil. Bilka ligger jo også lige i området, og der er der også plantecenter – et plantecenter, der med Claus Dalbys hjælp er blevet ret interessant. Så for blomsterelskere er Viborgvej ved at blive et helt Eldorado – en tur med tre stop.

I øvrigt – et af åbningstilbuddene i Plantorama er hibiscus – dem med det store Q, der faktisk også er dyrket lidt længere ude ad Viborgvej. Hos Helle og Poul Graff, vores næsten naboer, som jeg har skrevet om så mange gange før.

Der kan man da virkelig tale om at handle lokalt, ikke?

Jeg er blevet helt glad for Viborgvej. Men hvordan skal det da ikke gå, når jeg igen skal til at køre på arbejde i Aarhus – og kommer forbi alle tre steder to gange om dagen???

God 2. påskedag.

PS: Indlægget er ikke reklame – jeg har ikke fået noget for at skrive om hverken Plantorama, Billigblomst eller Bilka. Jeg fortæller bare af hjertens lyst om det, jeg vil kalde virkelig interessant byudvikling 🙂 Og om en dejlig tur, vi havde i mandags.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Viborgvejs fristelser”

 1. Vi skal til Århus en af de nærmeste dage, og så skal vi da helt klart forbi, efter at jeg har set dine billeder. Hvis jeg anstrenger mig, kan jeg måske også lokke Bent med i Billigblomst. Han kan godt lide planteskoler, men ikke rigtig de der centre med alt muligt tingeltangel, som han kalder det.
  Bortset fra en evt. fremtidig diskussion med din bank, synes jeg, du er heldig, at du tit kører forbi. Bare det var mig.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Hehe – jeg tror selv Bent vil synes om nogle af tingene i afdelingen med ting til boligen. Der var nogle ret lækre tallerkener og skåle – og en masse andet, jeg godt gad eje. Men som du siger… banken… Dem vil man jo nødigt komme i kløerne på 🙂
   Kh, Kstrn

   Like

 2. Wauw! Man bliver jo helt forårskåd af at kigge på de billeder. Det er nærmest en udflugt værd, næste gang jeg kommer på de kanter 🙂

  God påske!

  Like

  1. Det er bestemt en udflugt værd, synes jeg i hvert fald – jeg vil kigge ind tit, når jeg alligevel er inde i Bilka for at handle. Bilka er jo vores nærmeste store supermarked, så når Rema og Netto ikke slår til, er det der, vi skal ind 🙂
   Håber, du også har haft en god påske!

   Like

Der er lukket for kommentarer.