Genbrug af grene

I sidste uge kravlede jeg rundt på skrænten i skovhaven med ørnenæbbet i hænderne og klippede selvsåede træer ned. Det skal gøres hvert år, og det giver en ordenligt stak grene fra ahorn, ask og hyld.

Nogle af grenene er brugt til at lave et dekorativt lille fort – en palisade – en grenkrukke – ja, jeg ved ikke helt, hvad jeg skal kalde den.

De lige stykker fra de selvsåede træer er simpelthen skåret til i lidt forskellige, men næsten ens, længder, og så er de limet sammen omkring en gammel plastform og fyldt med blomster.

Jeg brugte limpistolen, så grenkrukken er en anelse skrøbelig i koldt vejr. Limen fra limpistolen er egentlig bare smeltet plastic, der bliver stift i frostvejr og kan slippe det, det er limet på. Men pyt – grenkrukken får lov at stå i fred, til det bliver vejr til at stille den slags ting udenfor.

Det må godt gå lidt stærkt med det, for der er ved at være godt fyldt op i drivhuset med blomster i venteposition.

Det kigger vi mere på i morgen, for på trods af det let overfyldte – eller måske netop på grund af det – ser det noget så dejligt og farverigt ud her i det blege og spæde forår. I dag handlede det bare om genbrug af grene – måske du kunne bruge ideen?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: