Forberedelser til såning af sommerblomster

I dag var jeg forbi Fuchsiahaven i Skjoldelev efter en pose så-og priklejord og et par potter af de sødeste hornvioler i brændte farver.

I weekenden har jeg nemlig haft fat i Lotte Bjarkes bog, Sommerblomster – fra frø til fryd. Det er ved at være tid til at forspire.

Mange er allerede i fuld gang og har priklefærdige planter, men alle os, der ikke har de optimale forhold til forspiring og opvarmede drivhuse er kun lige ved at komme i gang. Pladsen bliver hurtigt trang i vindueskarmene og de to minidrivhuse, og jeg har længe været på jagt efter så-bakker med mange og meget små huller, så jeg kunne få plads til flere spirer på mindre plads.

Jeg snakkede med Kelvin – Fuchsiahavens ejer – om det, og han havde faktisk lige smidt en hel masse af de bakker ud. Men han havde stadig nogle liggende, jeg gerne måtte få med kvit og frit. Det var rigtig sødt af ham.

Nu er jeg klar. Nu skal der sås narcistobak, blomsterkørvel, tomatillo og en hel masse andre frø. Jeg håber, det går bedre end sidste år, hvor muggen jord, snegle, mus og Maggie var med til at decimere antallet af hjemmesåede planter… Det kan vel ikke gå meget værre?

I øvrigt er de kønne hornvioler både økologiske og spiselige – men jeg tror nu ikke, jeg nænner at spise dem…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Forberedelser til såning af sommerblomster”

  1. Fantastiske frøbakker du har fået! jeg såede de første sommerblomster og stauder til forspiring i søndags og går spændt og kigger efter spirer allerede.

    Like

    1. Den stavekontrol… den laver mange numre. Jeg ved godt det med sandet, og jeg har også prøvet det med held. Men sidste år fik jeg simpelthen noget dårligt såjord. Det i år ser meget bedre ud – det har en fin og luftig struktur, og det er sandblandet.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: