Citron- og honningmarineret ørredside – med citronsovs

De fleste kender de der frosne ørredfileter til en fornuftig penge, man kan købe i supermarkederne. Og de fleste ved også godt, at de let bliver tørre og… ret kedelige. Men med en frisk citronmarinade med honning, citronskiver og et godt drys friskkværnet peber kan sådan en ørredside også blive lidt af et festmåltid.

Det får du opskriften på i dag.

Til marinaden skal du bruge:
Saft fra 1 citron
2 spsk flydende honning

Derudover skal du bruge:
1 økocitron i skiver
Forårsløg i skiver – eller purløg

Friskkværnet peber

Mærk efter, om der stadig sidder ben i fileten. Der er tit et par stykker, det er rart at få fjernet. Dup ørreden tør og læg den i et ovnfast fad. Bagepapir er en god ide, for så sidder kræet ikke fast i bunden af fadet.

Rør citronsaft og honning sammen og dryp det over ørreden. Kværn peber over. Skær citronen i tynde skiver og fordel dem ovenpå fisken. Den ser ikke bare dekorativt ud – den holder også på fugten. Drys med forårsløg – eller purløg. Der kan vel ikke gå så længe, før purløg igen spirer i haven?

Sæt nu fadet i en 180 grader varm ovn og bag fisken i 15-18 minutter. Det er nok. Får den længere tid, bliver den bare tør.

Nu er den lige til at spise – og stadig dekorativ.

Vi fik aspargeskartofler og en frisk citronsovs til. Og en grøn salat.

Citronsovsen laver du sådan her:
Steg et hakket løg i lidt smør i en lille gryde. Når løgene er stegt klare, tilsætter du saft fra endnu en citron og 2 dl bouillon. Lad det koge en fem minutters tid. Si løgene fra og hæld væden tilbage i gryden. Tilsæt 1 dl fløde, lad det koge godt sammen, smag til med salt og peber og jævn eventuelt med en anelse Maizena rørt ud i koldt vand. Citronen i sovsen øger effekten af jævningen, så vær forsigtig – en dråbe ad gangen.

Nemt – og lige det vi havde lyst til, da solen skinnede, og det – trods de kolde nattetemperaturer – lignede vaskeægte forår.

Nu er vejret vendt. Det fryser ikke mere, men det stormer og regner. Det er ingen katastrofe, for regn skal der til, før planterne rigtigt kan begynde at vokse, og det kan blive rigtigt forår.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Citron- og honningmarineret ørredside – med citronsovs”

    1. Bare pas på, den ikke får for meget. Ørred er jo en lidt tør fisk – slet ikke så fed som laks, så den skal ikke have for lang tid. Citronsovsen til er ikke et krav – men den er rigtig god 🙂
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: