Kirsten Giftekniv 2.0

Nu jeg var så godt i gang med at lege Kirsten Giftekniv og blande mig i de botaniske parforhold, plantede jeg de lysegule Minnow narcisser sammen med lysegule og cremehvide primula.

Narcissen Minnow er sart gul med mørkere gul midte.

Egentlig synes jeg bedst om Claus Dalbys ide med kun at plante én slags plante i hver krukke. Det gør det nemmere at flytte om og skifte ud i en opstilling. Men… principper er jo til for at brydes, og når farverne lige passer så godt, og man ikke har 22 krukker, der skal stå sammen? Så går det vel, at der måske skal skiftes lidt ud undervejs.

Krukker med blandt andet tulipaner – sidste år i april.

Minnow havde jeg også sidste år, og den er så fin med sine små blomster, der sidder i klaser på de lange stilke. Jeg glæder mig til at møde dem fra sidste år i haven om ikke ret lang tid. En måned eller måske lidt mere? Vi har lige lidt frost, der skal jages nordpå af foråret først.

Løgplanterne fra de små potter blomstrer ikke endnu, og jeg har tænkt mig at lade dem stå henholdsvis i drivhuset og ude, så de kommer til at blomstre til cirka normal tid – selvom det er svært at vente. Tager man dem ind, varer det kun et par dage, før der er blomster, men også kun et par dage, før der ikke er nogen mere.

Løgplanter inde er så kønne, men de holder meget kort.

Jeg har ikke plantet dem ud i haven, for løgplanter fra gartnerier står altid for højt i forhold til, hvor dybt løget skal lægges i haven.

Løgene skal meget dybere ned ude i haven.

De bliver først plantet ud, når de står med så lange, grønne blade, at selve løget kan blive lagt dybt nok, og de grønne blade stadig kan nå over jorden og suge næring til løgene. Det kan man sagtens. Jeg har gjort det masser af gange med stort held.

God onsdag.

PS: De fleste af planterne stammer fra Gartneriet Pedersen, og de kan købes i dagligvarebutikker til fornuftige penge. Jeg har også set dem i Billigblomst i Aarhus. Og når jeg fortæller det, er det jo, jeg igen skal skrive ‘Reklame’.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Kirsten Giftekniv 2.0”

    1. Jeg er også helt pjattet med den der lysegule. Og kransen passer lige til at gøre baljen lidt højere. Det bliver en fest at få både Minnow og primulaerne ud i skovhaven.
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: