Billedkunst og primula

Sidst vi besøgte Galleri Udsigten, købte vi et maleri. Et maleri af en fortryllet skov med magiske, hvide blomster i skovbunden.

Billedet er malet af Lise Duun – du kan se hendes website her. Hun kan noget med lys og rum – og vægtløshed.

Blomsterne ligner en helt speciel primula, jeg mødte for et års tid siden.

Det var nok mest mig, der blev totalt forgabt i maleriet, men Husbonden syntes også godt om det, og han foreslog, at vi købte det. (Han ved, jeg er meget forsigtig med at bruge penge, og at jeg aldrig selv ville have tænkt på at købe et maleri uden at have tænkt meget længe over det – måske så længe, at det var for sent, og billedet var solgt.)

De hvide primula, der ligner blomsterne på billedet, så jeg hos Gartneriet Pedersen sidste år. Og derfor kontaktede jeg Henning Pedersen for at høre, om han havde nogle af de små primula i år, og om jeg i så fald måtte købe et par stykker? Det havde han ikke. De var væk. Men jeg fik lov at se på alle de andre skønne primula,

og jeg fik også lidt smagsprøver med hjem.

De skal nu integreres i haven og i havens og drivhusets krukker, men med den nattefrost og rimtåge, vi nu har fået igen, bliver de indtil videre drivhuset, hvor der er tændt masser af stearinlys om natten for at holde frosten fra døren. Så holder de sig nu engang pænere.

Fordi jeg fik blomsterne, skal der stå ‘reklame’, når jeg fortæller om dem. Men uden at skrive ‘reklame’, kan jeg fortælle, at den fyldte primula her, som jeg har købt i Brugsen, også er fra Gartneriet Pedersen,

og at den ser så godt ud efter snart fire uger. Først stod den i stuen og ude i baggangen om natten – nu står den i drivhuset. De holder altså godt, de fyldte.

At jeg har købt dem i Brugsen viser også, hvor kort afstanden er mellem en fortryllet skov og den lavpraktiske virkelighed, for der er ikke meget fortryllet over en Dagli’ Brugsen en hverdag i februar.

Men det minder om, at trylleriet alligevel kan findes lige der, hvor man husker at se efter det.

God og eventyrlig onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Billedkunst og primula”

Der er lukket for kommentarer.