Velkommen, Marts!

I dag er det officielt blevet forår, og allerede i lørdags mødte jeg den første honningbi på jagt efter pollen i de fuldt udsprungne erantis.

Det var tidligt på året for en lille bi, men bare temperaturen kommer over otte grader, myldrer bierne ud for at få årets første pollen i hus – eller ‘ i stade’, bør man vel sige.

Og mere end noget andet viser det, at nu er det altså forår. Det har været den skønneste weekend, selvom vinden var kold. Marts er jo kun den spæde begyndelse på foråret, og man skal ikke vente sig for meget. Nattefrost er der også på programmet senere på ugen.

Men der er vintergækker og erantis, Dorothealiljerne er på vej, og scilla og snepryd spirer.

Når dagens arbejds-arbejde er afsluttet i dag, vil jeg ud i drivhuset og rydde vinteren væk. Nu skal der løgplanter og forårsblomster til.

Drivhuset plejer at blive vasket først i april, hvor det er lidt lunere at stå med vandpjaskeriet. Indtil da kan en oprydning og nypyntning gøre det. Inde i drivhuset er det nemlig som at springe en måned eller to frem. Der er læ, og man kan rigtigt mærke solen varme.

Velkommen til marts – nu begynder foråret.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Velkommen, Marts!”

  1. Hvor ser der skønt ud i drivhuset. Det er så dejligt med alle de mange små tegn på forår – nu er det igen sæson for en daglig “jeg skal lige tjekke udviklingen i haven”-tur.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: