Ranunkler og bare grene

Afskårne blomster er tit lidt dyre, og de holder som regel også kun en uges tid. Jeg kvier mig lidt ved at spendere alt for meget på netop de afskårne. Især nu, hvor man kan få forårsblomster i potter, der kan sættes i haven bagefter. De er et meget bedre køb, synes jeg.

Men i går kom jeg forbi et bundt ranunkler. Og jeg holder altså rigtig meget af ranunkler…

Der var bare det, at der skulle mindst tre-fire-fem bundter til, hvis de skulle fylde noget og ikke bare se sølle ud der i hvert sit hjørne af den runde vase.

På en af hundeturene havde jeg lagt mærke til, at der var blæst en stor, død gren med masser af knortede smågrene og kviste ned fra et gammelt æbletræ oppe ved skrænten. Jeg tænkte, jeg kunne bruge nogle af dem til ‘noget’ en dag, og så glemte jeg alt om grenen igen.

Der midt inde i blomsterbutikken kom jeg pludselig igen i tanke om grenen, og derfor købte jeg bare ét bundt af de fristende ranunkler.

Modlys fremhæver de tynde, tynde blomsterblade.

Da jeg kom hjem, gik jeg ud og brækkede en god håndfuld af de sprøde, gamle og knortede grene af, satte dem i vasen og stak så ranunklerne ned mellem grenene. Det gav lige den kombination af enkelt, råt og fint, som ranunkler er så gode til. Samtidig holder grenene blomsterne på plads. Alt i alt en god ide, som hermed er givet videre.

Moralen er (for en god historie har altid en morale): Det er ok at være lidt smånærig, hvis man til gengæld er lidt hittepåsom.

(Jeg burde måske nok have flyttet den beskyttende plastdug fra bordet, før jeg fotograferede vasen. Men… det er jo et billede fra det virkelige liv, og sådan en dug er god til at beskytte bordet mod rande fra vaser, rødvinspletter og sommerens flueklatter.)

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Ranunkler og bare grene”

    1. Man må jo strække finanserne lidt 🙂 Og man ser næsten blomsterne bedre, når de bliver præsenteret på den måde. Jeg så også engang nogle dekorationer med roser og bark – det var også virkelig flot.

      Like

  1. Det er dejligt at få lidt blomster ind i stuen. Ude i haven er der vintergækker irantis og dorathealilje der er kommet op. God dag til jer ude i Skiveholme. Knus Inger.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: