Aldrig ser det så bart ud som nu

Når sneen forsvinder, bliver både haven og landskabet så bart. Der er ingen blade på træerne eller sne på grenene, der kan bløde de skarpe kanter op eller sløre det nådesløst skarpe lys.

Billedet ovenfor er taget præcis samme sted som her for 14 dage siden:

Jeg ved godt, hvad jeg synes er pænest.

Men som man siger: Det er altid mørkest før daggry. Senvinter. Det er bare det, det er. Det skal være sådan, så vi endnu mere kan glæde os over de bittesmå spirer af vintergækker,

de første erantis,

og alt det andet skønne, der ligger i jorden og venter på det rette øjeblik.

Bliver vejret godt i weekenden, er det nok en passende lejlighed til at gå ud og få ryddet blade væk fra hjørnerne og nedfaldne grene fra græsplænen og bedene. At få klippet nogle selvsåede hyld væk og gøre noget ved alt det andet, der ses så alt for tydeligt i det blege, bare senvinterlys.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Aldrig ser det så bart ud som nu”

 1. Kan godt se vi har lyset endnu.
  Her er masser af sne. Så vi han endnu ikke finde de små grønne spirer.
  Men solen skulle komme og smelte en hel del sne i dag.
  Det håber vi virkelig.

  God søndag
  Klem

  Charlotte

  Like

  1. Der er ikke noget galt med sne i februar – det pynter så dejligt. Her forsvandt sneen på et splitsekund, men vi havde heller ikke så tykt et lag, som der var hos jer. God jagt på forårsspirerene 🙂
   God mandag og knus, Karen

   Like

 2. Men det er sandelig også en fryd at se alle spirerne, som er på vej. Mine erantis bliver flere og flere for hver dag. Vintergækkerne springer snart ud. Prydløgene kommer også nu, og pæonerne har vist de første rødlige skud. Selv har jeg startet lavendelklipning allerede nu – ihukommende alt det andet, som kræver opmærksomhed i april.
  Prydgræsserne -godt med en påmindelse- skal også snart få deres bekomst.
  Marts kan jo sagtens vise sig fra en drilagtig side, men ellers er der jo meget at gense og glæde sig over.

  Like

  1. Her er pæonerne stadig i dyb dvale – men jorden er jo også kun knap tøet op, og i morges var der igen et par graders frost. Du har ret: Der er rigtig, rigtig meget, der kræver opmærksomhed i april. Men jeg venter nu med at skære ned, for vi bor koldt her.

   Like

 3. Senvinter… ja man ved ikke rigtig, om man er købt eller solgt.
  Jeg har været ude i dag i dejligt solskin og beskære prydgræsser, men marts vil vise, om det var et par uger for tidligt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Man er jo nødt til at satse en gang imellem. Jeg fjernede blade i weekenden. 10 trillebørfulde blev det til. Jeg fatter ikke, hvor alle de blade kommer fra – eller øh – jo. De kommer fra træerne, og de blæser ned fra skrænten og danner driver lige der, hvor man fjernede dem sidst…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: