Månegule primula

Fuldmånen i nat – Ulvemånen – var lige så fantastisk, som man overhovedet kunne forestille sig det. Klart månelys, bare grene i silhouet, tindrende frost.

Et glimt af månens bleggule farve havde også fundet vej ind på bordet. Primula. Fyldte primula i den sarteste lysegule farve.

Dem var jeg så heldig at finde, da jeg var på indkøb i Bilka. Fyldte primula er da de dejligste forårsblomster, og de vil passe så fint ind i skovhaven, når de engang bliver trætte af det tørre indendørs klima.

Inden jeg anbragte blomsterne i indkøbsvognen, tog jeg et kig på potten. Jeg er stadig 100% på at købe danske planter fra danske gartnerier. De smukke, lysegule primula var selvfølgelig fra Gartneriet Pedersen. Hvor ellers. De laver de skønneste primula (og mange andre altid spændende planter). Det var det gartneri, jeg besøgte sidste år – lige en uge før første nedlukning.

Den slags udflugter var nemlig ikke farlige før en uge efter.

Men nu er alting farligt, og vi lukker os inde bag mure, masker og visirer. Er det ikke den almindelige corona, er det den engelske eller den sydafrikanske, bragt hertil af nogle paphoveder, der syntes, de havde ret til at fjante i Dubai i stedet for at holde sig hjemme. Skam få dem. Jeg synes, det var dem, der skulle isoleres – gerne et møgkedeligt sted uden adgang til Instagram – og ikke os andre.

For hvis skyld er det, forretningerne ikke må åbne, så vi ikke kan komme ud og købe primula i plantecentrene, blive klippet eller få masseret den ryg, der lider under hjemmekontorets dårlige stole?

Nå – det kan jeg ikke gøre meget ved. I stedet vil jeg glæde mig over de lysegule primula, og over de fantastiske isformationer på grene og kviste derude.

Jeg vil håbe på klar himmel og måne igen i aften, og så vil jeg bage nogle fastelavnsboller, selvom det ikke helt er fastelavn.

Blomster-, natur- og kageterapi.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Månegule primula”

 1. Hej Karen. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke er faldet over din blog før i dag. Men nu vil jeg sætte mig til rette og læse en masse og gemme noget til de kommende uger. For vi har virkelig mange fælles interesser. også ulvemåner og primulaer i alle farver

  Like

  1. Hvor hyggeligt, Mother Owl 🙂 Jeg har været en tur omkring din blog i går aftes, og sikke en masse spændende læsestof. Jeg vil bestemt også kigge ind hos dig jævnligt.
   Mange hilsener, Karen

   Like

   1. Tak skal du have. Det er en rigtig god idé du har med månedlige opsamlinger på engelsk. Jeg gik ret hurtigt over til at køre tosproget, desværre er nogle af indlæggene nu kun på engelsk – især dem, hvor jeg deltager i ord- og sproglege på engelsk. Men billeder kan jo forstås på alle sprog – og dine er fantastiske!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: