Ny tørretumbler

Så skete det – vores tørretumbler er død. Jeg var lige ved at tro, at den skulle leve evigt, for den er 17 år gammel. For otte år siden fik den et nyt varmelegeme, og den har kørt upåklageligt lige siden. Men nu er det slut.

Der er ikke noget at sige til, at tingene bliver slidt op på så mange år. Og i løbet af de år er teknikken sikkert også blevet bedre. Mon ikke også nyere maskiner bruger mindre strøm?

Selvom vi kun bruger den til håndklæder og sengetøj, skal vi have en tørretumbler. Vi har ikke meget tørreplads herinde – ingen kælder og ingen overdækket tørresnor udenfor, så tørresnoren dur kun om sommeren.

Men hvilken tørretumbler skal jeg købe? Jeg synes, de er overraskende dyre, når jeg kigger på nettet. Så hjælp mig – hvilken tørretumbler har du? Og hvad er det gode og det dårlige ved den?

Er det ok at købe en til 4.000, når de dyreste koster op til tre gange så meget? AEG, Bosch, Electrolux eller? Miele er helt udelukket. De koster det samme som bruttonationalproduktet fra et mindre industriland.

Det er da også lige det, man har lyst til at bruge de surt sammensparede på, er det ikke? Jeg slår mig i tøjret. Men jo før, den bliver bestilt, jo før kan den blive leveret. Så der er ingen vej udenom.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Ny tørretumbler”

 1. Hej Karen. Jeg har læst, at du ikke vil købe Miele, men jeg vil lige fortælle dig, at jeg har en Miele tørretumbler, som er en årgang 1978, altså 43 år, og den kører stadig upåklageligt. Jeg ved godt nok ikke, hvad jeg vil købe, når den ikke kan mere, men sikkert Miele – selv om den er dyr. Jeg har god erfaring med Mieles produkter, det gælder alle mine hvidevarer som er fra Miele. Når min nabo har købt f.eks. 3. vaskemaskine, så har jeg stadig den samme fra Miele. Så man kan jo snakke om hvad der er dyrest.
  Ha’ en rigtig god søndag 🙂
  Bedste hilsner
  Kirsten Green

  Like

  1. Hej Kirsten,
   Det har du ret i. Men også kun delvis, for der er helt sikkert sket udviklinger i teknikken siden da – ikke mindst når det gælder strømforbrug. Jeg har fundet en Elextrolux i energiklasse AA der bliver leveret i morgen. Så kan vi få tørt tøj på igen, og jeg regner helt sikkert med, at vi kan se på strømforbruget, at det er en ny maskine.
   God søndag og mange hilsener, Karen

   Like

 2. Hej Karen!
  Har du overvejet at købe mærket Wasco fra Harald Skrammel udmærket tysk kvalitet både køleskabe Fryser vaskemaskiner opvaskemaskiner og tørretumblere

  Like

 3. Hvis ellers varmelegemet fungerer, så tænker jeg egentlig mærket er ligegyldigt! Havde engang en billig Zanussi, som fik nyt varmelegeme efter 8 år,- den kørte herefter upåklageligt i 10 år…så det…

  Like

 4. Jeg har haft Siemens tørretumblere, først en til aftræk som jeg brugte ca 8 år hvorefter jeg forærede til en bekendt som så vidt jeg ved brugte den yderligere ca. 8-10 år. I de sidste 20 år har jeg haft en Siemens kondenserende model som har kørt upåklageligt.
  Her i vores danske ustadige klima er en tørretumbler et meget nyttigt apparat, men det er helt klart smukkere at tørre sit vasketøj som på dit billede.
  Hilsen Sonja

  Like

 5. Siden du skriver at Miele er udelukket (er min klart foretrukne), så ville jeg se på Siemens, det mærke har jeg også haft gode erfaringer med både som vaskemaskine og tørretumbler. Jeg kan kun fraråde Zanussi (billigt skrammel).
  God fornøjelse med valget,

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: