Et drys sne og kreativitet under corona-låget

Hvor er man dog påvirkelig overfor ydre omstændigheder. Man skal vist være en indisk guru (eller bare meget lidt opmærksom på det, der foregår udenfor ens eget hovede), hvis man ikke bliver påvirket af ydre omstændigheder. Og det har været en lidt drøj tid, hvad det angår.

Men her til morgen vågnede vi til frost under fødderne på marken og sne i luften. Straks løftes hjertet lidt op over det grå sjap, vi har haft de senere dage. Og så læste jeg avis til morgenmaden og blev endnu mere glad.

For gemt mellem dagens katastrofer var der en lille artikel om den boblende kreativitet, der findes i de små forretninger, som lige nu er ramt af restriktioner.

Den fortæller blandt andet om, hvordan butikkerne i nogle mindre byer har fundet ud af at gå sammen om en fælles webshop, hvor man kan få varer bragt hjem samme dag, som man bestiller. Fra alle byens små butikker – i samarbejde. Genialt.  Og om en blomsterbutik med selvbetjening, der har øget sin omsætning med hele 30%.

Moralen er, at de små butikker som sådan ikke går butiksdøden i møde på grund af nedlukningerne, men går mod ‘en fremtid hvor vi danskere går hyper glocal , og hvor de lokale små butikker kan blomstre som aldrig før, hvis de forstår at levere lokalt, personligt og mindeværdigt – uanset hvor i verden deres kunder befinder sig.’, som Natasha Friis Saxberg, der er direktør i IT Branchen, skriver i sin artikel.

Det er så opmuntrende. At det bobler under kriselåget. At vi finder nye veje i stedet for at tude. Tude er altid skidt. Folk, der græder, får tit medlidenhed og sympati per automatik. Åh, den stakkels lille købmand osv. Men medlidenhed og sympati batter ikke rigtigt, når huslejen skal betales.

Folk, der holder øjnene tørre og tænker kreativt og nyt, når det kendte lukker ned? Det er dem, der overlever, og det er dem, der ser en god fremtid i møde. For det bliver aldrig igen, som det plejede at være. Hvem var det, der sagde, at man ikke kunne bade i den samme flod to gange? Han havde ret. Vores indkøbsmønster er ændret for altid.

Så til alle jer lokale handelsstandsforeninger: Bare se at komme op på hesten – eller enhjørningen. Snak sammen, grib mobilen og tag billeder af varerne og få dem på nettet. Det koster ikke meget at få et website med webshop, når man er mange om det.

For at komme videre skal man turde drømme og tro på fremtiden og det lidt umulige – og man skal have hænderne op af lommerne.

Sne og frost – og boblende kreativitet under coronalåget. Det bliver en skøn weekend.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Et drys sne og kreativitet under corona-låget”

 1. Det har i det hele taget været interessant at se kreativiteten alle steder. Det har virkelig glædet mig.
  God weekend. Mon ikke sneen også for længst er væk hos jer?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Sneen er væk – den regnede væk. Snyd. I dag er det regn med isperler i – ikke så kønt at se på. Og ja, det er skønt med al den kreativitet. Man må jo gøre noget, når alt er lukket. I dag har Skivholme Kirke en fin videoandagt på nettet – jeg har lige delt den på Facebook. Churchill havde virkelig ret: Man skal ikke lade en god krise gå til spilde 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: