Wish it, dream it, do it!

Wish it, dream it, do it! står der på et skilt, jeg købte engang. Ønsk det, drøm det, gør det. Det talte til mig dengang, og det har stået der og hvisket lige siden. Længe har jeg ønsket og drømt. Nu vil jeg gøre.

Hvad
Jeg vil starte et firma, der skal hedde Dalsgaard Kommunikation. Jeg er faktisk allerede så småt i gang et par steder, men der er bestemt stadig plads i kundekartoteket.

Og i det firma vil jeg:

 • skrive og/eller tilrette tekster til og på websites,
 • løse alle former for sproglige og formuleringsmæssige opgaver – inkl. festsange, noget jeg tit har hhv. skrevet eller ydet førstehjælp til.
 • udforme nyhedsbreve og info-materialer,
 • på sigt også skrive artikler til magasiner om de ting, jeg går op i – have, bolig og mad,
 • og selvfølgelig blive ved med at skrive om livets gang på bloggen.

Baggrund
Som du allerede ved, er jeg glad for at skrive. Ellers kom der jo ikke så mange blogindlæg fra min hånd. Det vil jeg gerne udvikle og bruge på nye måder i de kommende år.

I mit ‘day job’ på Aarhus Universitet arbejder jeg meget med tekster og sprog. Primært på engelsk. Jeg tilretter sproget i videnskabelige artikler, så det bliver grammatisk korrekt – og samtidig flydende og let læseligt. Jeg skriver og tilretter på afdelingens website, og ingen rapporter eller andre større skriftlige ting får lov at forlade huset, før jeg har haft fingrene i det.

Jeg skriver til Kirkebladet, og jeg har tidligere skrevet en månedlig, 4 siders artikel og en klumme til det nu hedengangne livsstilsmagasin Hebe. Det er også blevet til flere kronikker i Jyllandsposten.

Hvorfor
Meget ofte læser jeg tekster på websites og webshops, der kunne have brug for grammatisk førstehjælp på både engelsk og dansk, og jeg tænker tit, at det da er så ærgerligt, at de smukke billeder, gode produkter og varer bliver trukket ned af dårligt sprog. For lad os bare være ærlige. Det betyder noget, hvordan teksten er formuleret, og om der er stavefejl eller grammatiske fejl i den. Det er ikke nok, at man ‘ved, hvad der menes’. Det er nok, når man taler med hinanden. Men i skriftlig kommunikation skaber det tvivl om afsenderens professionalitet.

Ingen kan alt, og man skal koncentrere sig om det, man er god til. Nemlig firmaets varer og ydelser. Det man ikke kan, kan man købe sig til. En bogholder, en revisor, en video, rengøring og blomsterpasning. Men også sproglig bistand. Har man for eksempel en blomsterbutik, et gartneri, et autoværksted eller en ingeniørvirksomhed, er man sikkert rigtig dygtig til at dyrke blomster, til blomsterbinderi eller til at bygge broer og lave biler.

Derfor behøver man ikke være så god til at skrive nyhedsbreve til kunderne, eller have gode tekster på hjemmesiden eller webshoppen. Man behøver heller ikke nødvendigvis at have styr på stavning og grammatik. For, som sagt, ingen kan alt.

Der kan jeg hjælpe – hurtigt og effektivt. Og du kan hjælpe mig. Spred rygtet, hvor du kommer frem. Og fortæl mig, hvis du støder på et et sted, hvor der kunne være behov for min hjælp.

Hvordan
Jeg forestiller mig, jeg tager en snak med firmaet om, hvad de kunne tænke sig, og at vi finder ud af det derfra. Det bliver nok ikke nemt at kontakte folk og fortælle dem, at den sproglige del af deres hjemmeside godt kunne trænge til en kærlig hånd. Men jeg må jo øve mig i at sige det nænsomt – til gavn for både dem og for mig.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

16 kommentarer til “Wish it, dream it, do it!”

 1. Tillykke med beslutningen Karen, selvfølgelig kan du da det, det er bare at komme i gang. Det ville være ærgerligt ikke at have prøvet det af, når vi engang sidder på plejehjemmet og fortryder.
  Ønsker jer et rigtig dejligt og spændende nytår.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Det har du så inderligt ret i, Anette! Vi skal ikke sidde på plejehjemmet og fortryde – vi skal sidde på plejehjemmet og drikke rødvin, mens vi snakker om alt det spændende, vi har prøvet i vores lange liv 🙂
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

 2. Hvor er jeg enig i dine betragtninger om behov for professionelt tilsnit i ditto sammenhænge. Dårligt sprog kan få kunder til at opgive kontakt. Det kan føles som at cykle på et punkteret dæk at læse deres hjemmesider.
  Jeg ved, at det er en svær branche. Min datter, som er meget veluddannet indenfor kommunikation og journalist fra journalisthøjskolen forsøger også at nå de firmaer, som trænger til en opstramning. Hun har indtil videre været sat skakmat af coronapandemien og nedlukningerne.
  Held og lykke med det!

  Like

  1. Tak, Susanne. Der er vist ingen brancher, der ikke har det svært lige nu – undtagen måske lige Bilka-branchen 🙂 Men måske kan corona også give muligheder? Det må komme an på en prøve. Held og lykke til din datter også!

   Like

 3. Held og lykke! Håber du også får udryddet en masse “danglish”…😄
  Det ærger og generer mig også grusomt når jeg ser dårligt sprog, stavefejl o.s.v. i min daglige avis. Journalister burde virkelig vide bedre.

  Like

 4. Kære Karen
  Hold da op for en beslutning. Dét er i hvert fald første skridt: At tage beslutningen.
  Jeg håber virkelig, du får held med det, for du skriver smukt, både fagligt-agtigt og prosa-agtigt.
  Stort held og lykke.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Tak, Lisbeth. Jeg beholder jo mit job på uni – men det kunne måske udvikle sig til en god lille forretning, jeg kan fortsætte med, når jeg engang kan gå på pension 🙂
   Kh, Karen

   Like

 5. Det er der i høj grad brug for, spørgsmålet er så, om de, der har brug for det, vil tage imod det. Jeg håber virkelig, at det lykkes for dig. Held og lykke med det.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Nu må vi håbe, der kommer kunder – men jeg skal selv i gang med at opsøge dem. De første fandt mig, men så heldig er man jo ikke hver gang 🙂
   Også godt nytår til dig og familien, og kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: