Årets sidste juledekoration

Når tredje juledag falder i en weekend, er det oplagt at gøre lidt ud af den. Noget af familien kommer til brunch (ikke flere sildemadder nu, tak!), og så skulle der da lige laves en ny dekoration til bordet.

En rød denne gang – den første og eneste røde i år. Rødt passer bare ikke så godt ind i vores stue, men det går fint med rødt i en borddekoration, når bordet er dækket med en grå dug. Nissefarver. Det er jo stadig jul en stund endnu.

Dekorationen er lavet i oasis, og de røde blomster er de små, fyldte julestjerner, jeg fik midt i november. De har holdt godt.

Julestjerner kan sagtens bruges i dekorationer og buketter. De skal bare brændes først. Klip dem af i den længde, du gerne vil have, og stik så enden af stilken ind i flammen på et stearinlys. En 5-7 sekunder. Man kvier sig lidt ved det, men det lukker den mælkehvide saft inde (julestjerner er i vortemælk-familien, Euphorbia) og blomsten holder meget længe på den måde.

Skal jeg være helt ærlig, var jeg glad for at bruge de små, røde stjerner op nu. For de er bare ikke så sjove i januar, hvor det er helt andre farver, der lokker.

De hvide julestjerner må gerne holde længe endnu, og det ser det faktisk også ud til, de vil gøre. Men de røde? Ikke efter jul. Efter i morgen skal der tænkes på nytårsblomster – og så er det da også ved at være primulatid igen, er det ikke?

Nu skal der ikke tænkes mere på blomster lige nu, for der skal bages julebagels til i morgen. Jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i sådan en.

God anden og tredje juledag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: