En smuk adventsdekoration på 10 minutter

Det kan godt blive smukt, selvom det ikke er svært eller tager lang tid at lave. Jeg elsker at nørde med en stor krans eller en dekoration, når jeg har tid til det. Men det er jo ikke altid, man har så meget tid at gøre godt med.

Adventsdekorationen her tog det kun 10 minutter at lave. Og den ligner da næsten en million med de hvide stjerner og de smukke, lysegrønne lys. Her får du opskriften på, hvordan man laver sådan en.

Man skal bruge:
1 stor skål
6 små, hvide julestjerner
Mos
Grønt (fra haven)
4 lysholdere
4 smukke lys
En stor frysepose (8 l)
1 oasisblok
Lidt helt almindeligt rødsand (ikke sand fra stranden, for det er salt og dræber planterne).

Start med at finde det hele frem. Jeg har brugt den store skål, der er udskåret af en teaktræsrod. Den er som skabt til formålet, men enhver anden køn skål af en vis størrelse kan bruges.

Klip en frysepose op på midten af den ene side og bind enderne sammen med en knude, så du får en plasticposeskål. Bred den ud i bunden af skålen, og fyld vådt sand i. Planterne står så godt i vådt sand, og du kan vande sandet, så de små planter selv kan tage, hvad de har brug for. Rødsand er praktisk i den slags dekorationer.

Læg et stort stykke gennemvædet oasis i midten.

Læg mos over oasisklumpen og anbring de små julestjerner hele vejen rundt. Stik lidt grønt ind i mellem dem, så det går lidt ud på og over kanten – sørg for, at man ikke kan se posen. Den er praktisk, men den er ikke køn.

Sæt nu lysene i. Lad dem bare stå i lidt forskellige højder.

Man kan pynte lidt mellem lysene med et par glaskugler, hvis man har lyst. Det er smag og behag, ligesom du kan vælge små julestjerner i din egen yndlingsfarve. Man kan jo få julestjernerne i rigtig mange farver og nuancer.

Selv er jeg helt pjattet med de hvide stjerner. Jeg kan faktisk lide alle stjernerne – både de mørkerøde, de hvide og cremefarvede, de pink og de limegrønne. Men de hvide kan nu noget helt særligt. Hvidt skaber ro i rummet og i sindet.

Før jeg lavede adventsdekorationen, havde jeg også små, hvide stjerner i skålen. Det så sådan ud:

Samme teknik – plasticpose, sand, oasis, mos, stjerner, grønt og lys. Også en super hurtig og slet ikke så ringe dekoration. Man kan få rigtig meget glæde af de små stjerner i rigtig lang tid.

God mandag – i ugen op til første søndag i Advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “En smuk adventsdekoration på 10 minutter”

  1. Hej Karen 🙂 Det er altså en fornøjelse at læse om alle dine flotte dekorationer og fine tips. Det er vist bare om at komme lidt mere i gang. Glædelig adventstid – lige om lidt. kh Jette

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: