Ud må jeg, ud…

Det begynder at blive lidt klaustrofobisk med de restriktioner. Ikke at jeg ikke forstår dem. Heller ikke, at jeg ikke vil følge dem. Selvfølgelig vil jeg det, for de giver god mening.

Men alligevel. ‘Corona-træt’ er ordet.

I morgen har jeg fødselsdag, og det er første gang i årevis, fødselsdag ikke betyder gæster, lækker mad, overdådige kager og mange mennesker klemt sammen på lidt plads. Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger det gamle ordsprog. Sådan er det ikke mere. Holder man af sine venner og sin familie, holder man sig fra dem.

Mere om sådan en menu her i Dobbelt Fødselsdagsfest

De lukkede grænser er bekymrende. Det nytter ikke noget, vi overlader formidling af verden udenfor til pressen. Det nytter ikke noget, at det eneste, vi går op i, er de nyeste smittetal, og hvem, der engang har taget hvem på lårene. Det er svært at finde andet i aviserne for tiden. Vi har brug for større horisonter, end DR-virkeligheden kan tilbyde os.

Vide horisonter i Rocky Mountains sidste sommer…

Men som sagt: i morgen har jeg fødselsdag. Og vi vil tage en halv dag ud i verden. Til Flensburg igen, som vi også gjorde til husbondens fødselsdag. Det er det eneste udland, vi kan besøge for tiden, for nok er Tyskland lukket, men ikke Slesvig Holsten.

Og så håber vi på vaccinen, der igen kan åbne verden. Indtil da må vi bevæge os indenfor de grænser, der nu engang er udstukket, holde os for os selv og nyde det meget smukke efterår.

Af og til bliver man lidt mindre optimistisk, men så må man hive sig selv op ved håret. For det varer jo ikke evigt? Vel? Eller??

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Ud må jeg, ud…”

 1. Tillykke med fødselsdagen. Ja, den kunne nok have været festligere. Næste år bliver nok bedre. Min datter og svigersøn måtte aflyse kobberbryllup i november. Udsat på ubestemt tid.
  Som Lisbeth har jeg også i årevis arbejdet med mundbind på. Træls, varmt og med duggede briller. Her i min pensionisttilværelse må jeg lide den tort at få det påtvunget igen. Lidt nytter den.. sammen med de øvrige tiltag batter det. Alternativet er aldeles rædselsfuldt.
  Man kan vel nok blive ferm til at få overblik over .tids behov udi husholdningsartikler.
  Forsøg at nyde dagen trods fravær af festivitas. Flensburg er en hyggelig by

  Like

  1. Lad os håbe, det snart er overstået med den møgvirus. I Flensborg gik alle med mundbind, og der var hundreder af forskellige med mønstre og farver. Så ser det ikke så ‘kinesisk storby’ agtigt og livsforskrækket ud.

   Like

 2. Rigtig, rigtig god fødselsdag og -tur, Karen.
  Corona er træls, men det er trods alt godt, vi bor i DK, når jeg hører, hvordan andre lande og stater er ved at have nået mæthedsgrænsen på sygehusene. Så tager jeg gerne masken på osv.
  Jeg har nu forresten gået med mundbind på i mange timer dagligt i mange år. Det gør operationspersonale jo. Og vi havde både briller på, der kunne dugge, og vi kunne sagtens se smilet i de andres øjne alligevel, så lige netop dét problem, er jeg enig med dig i, at vi nok kan overkomme 🙂 Du må tage et mundbind på med fødselsdagsflag.
  Men coronatræt… åh ja. Megatræt.
  Glem det for en stund og nyd din fødselsdag.
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Jeg har det akkurat ligeså!!! Jeg er med i en planlægningsgruppe til et seminar på lørdag – nu er det bare at aflyse det hele; men OK – forarbejdet er gjort: ” Kommer tid, kommer råd!”

  Min fødselsdag er i februar – så det har nogle gange været vejret, der kom i vejen.

  TIL LYKKE med fødselsdagen i morgen og god tur – jeg passer den lille hund og nyder de skønne, gyldne farvenuancer på vores ture på Ladingvej. Er farverne ualmindelig fantastiske i år??? eller er det kun mig, der synes det?

  Vi ses måske til kirkebladsmøde?

  Eva

  Den tir. 27. okt. 2020 kl. 10.51 skrev Dalsgaard i Skivholme :

  > Karen Engell Dalsgaard posted: ” Det begynder at blive lidt klaustrofobisk > med de restriktioner. Ikke at jeg ikke forstår dem. Heller ikke, at jeg > ikke vil følge dem. Selvfølgelig vil jeg det, for de giver god mening. Men > alligevel. ‘Corona-træt’ er ordet. I morgen har je” >

  Like

 4. Tillykke med i morgen! Jeg håber, I får en dejlig tur til Flensborg – og måske endda med en anden menu end curry wurst 😉
  Ja, det er underlige tider, trættende tider og tider med en skæv pressedækning. Jeg overvejer at tegne et ekstra avisabonnement, men når knap omkring Weekendavisen, som vi allerede holder.

  Like

  1. Tak 🙂 Vi satser på at finde noget med fisk nede på havnen. Ellers er en curry wurst nu ikke så ringe endda 🙂
   Det er faktisk svært at nå at få læst aviserne helt. For mit vedkommende ender det med at skimme overskrifter og så læse det, jeg synes ser mest interessant ud. I weekenden er der bedre tid, men der kommer den først ved 9 tiden, og der er vi langt videre i programmet en avislæsning 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: